ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Γόνιμες επαφές του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας στην Αθήνα για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης συναντήθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος για το θέμα της μετεγκατάστασης και στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Θάσου. Σύμφωνα με τον ίδιο η συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο κ. Γραμμένος δήλωσε ότι «με αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας είχαμε μία διήμερη μετάβαση στην Αθήνα όπου είχαμε μία σειρά επαφών, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον κ. Παναγιωτόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Δικαιοσύνης, τον υπουργό κ. Τσιάρα μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Συμμετείχαμε σε μία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών στην οποία συμμετείχε για το θέμα του Ειρηνοδικείου Θάσου, εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης, της ΕΤΑΔ και της Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου. Τα νέα είναι πάρα πολύ καλά. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πρόοδο όλων των διαδικασιών. Έχουμε τη διαβεβαίωση κι έχει εξευρεθεί μια λύση στη σύσκεψη η οποία έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, να προχωρήσει ταχύτατα το θέμα της μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Θάσου. Από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης είχαμε τη διαβεβαίωση και τη βούληση του υπουργού να προχωρήσουμε. Μάλιστα, το υπουργείο θα αναλάβει και το όποιο κόστος των δαπανών για τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στο νέο κτήριο. Θα πρέπει να υπάρξει μια αίθουσα ακροατηρίου και κάποιες άλλες διαμορφώσεις που απαιτούν ένα κόστος. Αυτό το ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο θέμα της κάλυψης της θέσης του υπαλλήλου του Ειρηνοδικείου Θάσου προκειμένου αυτό να λειτουργεί σωστά. Προς το παρόν εξασφαλίσαμε τις πιστώσεις Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου για τις μετακινήσεις των γραμματέων που αναπληρώνουν τον υπάλληλο που έχει φύγει. Παράλληλα κινούνται και κάποιες διαδικασίες πανελλαδικά προκειμένου να ζητηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους στα δικαστήρια όλης της χώρας, για να στελεχώσουν την κενή οργανική θέση στο Ειρηνοδικείο Θάσου. Αν αυτό δεν ευοδώσει, τότε αναγκαστικά τα υπηρεσιακά συμβούλια θα πρέπει να αποσπάσουν υπάλληλο από την περιφέρεια του Εφετείου Θράκης για ένα χρόνο τουλάχιστον. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κινούνται τάχιστα και αυτές οι διαδικασίες και θα πληρωθεί πιστεύω σχετικά σύντομα και η θέση του υπαλλήλου ούτως ώστε να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα το Ειρηνοδικείο».

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «είχαμε, επίσης, συζήτηση για το θέμα του Υποθηκοφυλακείου Καβάλας. Εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα διότι εμπλέκεται το Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ, η οποία εταιρεία υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Συνεπώς, το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο υπουργός ανέλαβε τη δέσμευση να πάρει πρωτοβουλίες ούτως ώστε να πιεστεί το Εθνικό Κτηματολόγιο μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργού για να προχωρήσουμε στην εξεύρεση λύσης. Να βρεθεί ένα κτήριο που θα πρέπει να μετακομίσει το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο Καβάλας/

Επίσης, δώσαμε λύση στα λειτουργικά θέματα του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας με τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς. Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις και όποιες επισκευές απαιτούνται κι έχουν προγραμματιστεί καθώς και ο εξοπλισμός με μηχανήματα κλιματιστικά και αυτό το θέμα τις επόμενες μέρες βαίνει προς υλοποίηση. Είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του προέδρου όσο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ευγενέστατα μας δέχθηκαν και μας είπαν οτιδήποτε χρειαστεί ο Σύλλογος και το Πρωτοδικείο Καβάλας θα είναι στο πλευρό μας για να συμβάλουν κι αυτοί στην επίλυση των προβλημάτων. Θα μιλήσουμε για επιτυχία όταν γίνουν πράξη όλα αυτά για τα οποία συζητάμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *