Γιορτή για τα 100 χρόνια λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου θα γίνει σήμερα

Ο Σύλλογος Αποφοίτων, Φοιτησάντων και Εκπαιδευτικών του πρώην Γυμνασίου Αρρένων Καβάλας και νυν 1ου Γυμνασίου Καβάλας στα πλαίσια της εορτής για τα  εκατό (100) χρόνια λειτουργίας του κτιρίου του 1ου  Γυμνασίου Καβάλας ως Γυμνασίου,  καθώς και της τέλεσης του  Αγιασμού για την έναρξη λειτουργίας του Συλλόγου διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας , στον ιστορικό χώρο του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, σήμερα στις  6 το απόγευμα. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Χίζαρης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «το Σάββατο θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του Γυμνασίου Αρένων. Ως γυμνάσιο, όμως, όχι ως διδακτήριο. Ως διδακτήριο λειτούργησε λίγο αργότερα, γύρω στο 1930. Αλλά ως γυμνάσιο ξεκίνησε το 1919 και οι πρώτοι μαθητές του ήταν το 1919 τους οποίους έχουμε σε κάποια κατάσταση. Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθούν καθηγητές και μαθητές άνω των 80 ετών. Αυτούς που βρήκαμε με μία μικρή έρευνα κι έχουν προσκληθεί, είναι άνω των 70-80 ατόμων. Θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και οι περισσότεροι από την Καβάλα. Παρ’ όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, κινητικά και μην, το 90% αυτών που έχουν κληθεί θα έρθουν για να τιμηθούν και θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας να δούμε τους παλιούς μας καθηγητές και συμμαθητές. Θα υπάρχουν μαθητές άνω των 90 ετών, οπότε θα είναι να την παρακολουθήσει και ο κόσμος την εκδήλωση. Είναι ένα μοναδικό γεγονός που δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο στην Καβάλα κάτι παρόμοιο».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Για το Σύλλογο Αποφοίτων, Φοιτησάντων και Εκπαιδευτικών, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι και ο νυν δήμαρχος, Θεόδωρος Μουριάδης, είπε ότι «ένας από τους λόγους που έγινε είναι για να διατηρήσουμε την ιστορία αυτού του κτηρίου το οποίο έχει ιστορία 110 χρόνων. Με όλα αυτά που γίνονται, θα πρέπει δίπλα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στο Σύλλογο Καθηγητών, να υπάρχει κι άλλος σύλλογος που θα πρέπει να αποτελείται από πάρα πολλά άτομα. Διότι από αυτό το Γυμνάσιο αποφοίτησαν πάνω από το 1/4 του πληθυσμού της Καβάλας. Υπολογίζω ότι ο ελάχιστος πληθυσμός να είναι 25-30 χιλιάδες. Τα μόνα έσοδα που έχουμε είναι οι συνδρομές των μελών και από αυτά κάνουμε τα πάντα. Και τα καταφέρνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *