Για χαλάρωση απέναντι στον κορωνοϊό κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Για χαλάρωση απέναντι στον κορωνοϊό κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Η πρόεδρος του κ. Αναστασία Αντωνίου σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση καθώς ο ιός είναι εδώ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει εδώ και καιρό ότι υπάρχει χαλάρωση. Πάντα ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας προσπαθεί να αφυπνίσει τις συνειδήσεις διότι ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Υπάρχουν και εγχώρια κρούσματα που είναι πολύ περισσότερα από τα εισαγόμενα. Θα πρέπει να προσέχουμε, να τηρούμε τα μέτρα όσο κι αν κουραστήκαμε. Να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, είναι κρίμα να θυσιάσουμε την προσπάθεια τόσων μηνών. Να προστατεύουμε τους γύρω μας και τους εαυτούς μας. Ο ιός είναι εδώ. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί μετά από τόσους μήνες αλλά δεν είναι λογικό να χαλαρώνουμε. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ο ιός απειλεί τη δημόσια υγεία και πρέπει να ακολουθούμε τα μέτρα που είναι τα κατάλληλα για να αποφύγουμε τη διασπορά. Να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες και εμάς. Ο ιός απειλεί τον οποιονδήποτε ανεξαρτήτου ηλικίας και υγείας.

Ας μην το αμελούμε και να υιοθετήσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Έχουμε εκπαιδευτεί καλά όλο αυτό το διάστημα, είναι κρίμα να θυσιάσουμε τους κόπους τόσους μηνών για μερικές μέρες χαλάρωσης και διασκέδασης. Να βγαίνουμε και να διασκεδάζουμε, να πάμε διακοπές, αλλά έχοντας ό,τι χρειάζεται».

Για το εμβόλιο είπε ότι «είναι ήδη στη φάση μελέτης 3. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πόσο αποτελεσματικό και ασφαλές θα είναι, αλλά και πόσο ευρέως θα χρησιμοποιηθεί. Εξαρτάται από τον ασθενή, από τα νοσήματα που έχει. Δεν ξέρουμε και πόσες δόσεις θα χρειαστούν. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται εμβόλιο για κορωνοϊό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *