Για υποβάθμιση του αεροδρομίου Καβάλας από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης έκανε λόγο η δήμαρχος Καβάλας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ενημέρωσε για την επαφή που είχε το μεσημέρι με το στέλεχος της Egnatia Aviation κ. Λυμπεράκη σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία στη συνεργασία της με τη Frapport. Σύμφωνα με τον κ. Λυμπεράκη δεν υπάρχει περίπτωση στην Καβάλα να υπάρξουν περαιτέρω πτήσεις καθώς το κόστος είναι ένα προς εκατό σε σχέση με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης σε ότι αφορά τα τέλη. Σύμφωνα με τον κ. Λυμπεράκη απαξιώνεται το αεροδρόμιο της Καβάλας, την ίδια ώρα που είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό της Αλεξανδρούπολης το οποίο είναι εκτός Frapport. Σημειωτέων ότι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης δεν έχει παραχωρηθεί στη Frapport σε αντίθεση με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Η δήμαρχος ανέφερε ότι η Egnatia Aviation ζήτησε να λειτουργήσει το αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα ως κατηγορίας Β για την προσγείωση αεροσκαφών, αλλά με βάση τη σύμβαση που έχει η Frapport δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει άλλο αεροδρόμιο σε ακτίνα 100 χλμ από τη δικαιοδοσία της. Μάλιστα η κ. Τσανάκα εξήγησε ότι το Μετοχικό Ταμείο παραχωρεί το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα αλλά υπάρχει πλέον αυτή η απαγόρευση. Σήμερα η Egnatia Aviation εκπαιδεύει 180 πιλότους που στο τέλος του έτους θα φτάσουν τους 300 και στο 2019 θα ανέλθουν στους 350 με 400. Μάλιστα η εν λόγω εταιρία διαθέτει το 85% της κίνησης της γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα! Τέλος η κ. Τσανάκα ανέφερε ότι είναι φυσικό επόμενο μετά από αυτά τα εμπόδια από τη Frapport να ψάχνει άλλους εναέριους σταθμούς όπως την Κοζάνη και ως δήμος Καβάλας η κ. Τσανάκα τόνισε ότι θα έρθουν σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για να τους πείσουν για την αναγκαιότητα παραμονής της Egnatia Aviation στην Καβάλα και της αξιοποίησης από αυτήν του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα.

ΑΣΤΕΓΟΣ

Η κ. Τσανάκα ενημέρωσε και για την περίπτωση του αστέγου που κινείται στην Καβάλα, ο οποίος κοιμάται σε διάφορα σημεία της πόλης και είναι από την Ξάνθη και μάλιστα Ρομά. Όπως είπε νοσηλεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική, έχει πάει αυτόφωρο και είναι υπό επιτήρηση ενώ δεν δέχεται βοήθεια από κανέναν. Μάλιστα ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γραμμένος έχει καταθέσεις στην τράπεζα 11.000 ευρώ.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παππάς απαίτησε να απομακρυνθεί από την πόλη για να προστατευτεί η εικόνα της και η κ. Τσανάκα ανέφερε ότι δεν θέλει να φύγει από την Καβάλα γιατί του αρέσει, ενώ στις 16/02/2018 ο Δήμος Καβάλας έστειλε σχετική επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Τέλος, η κ. Τσανάκα έκανε γνωστό ότι ο διευθυντής του Air Show κ. Γεωργιάδης παρέστη στην Αμβέρσα όπου βραβεύτηκε για δεύτερη φορά η Καβάλα για το Air Sea Show.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *