Για το συλλαλητήριο της Τρίτης και την απεργία της 30ης Μαΐου ετοιμάζεται η ΑΔΕΔΥ

Σε τροχιά απογείωσης βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ Καβάλας καθώς χθες είχε μία παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο Διοικητήριο για την ελαστική απασχόληση ενώ προετοιμάζεται για το συλλαλητήριο της Τρίτης για τα διόδια.  Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Τάσος Ιωαννίδης δήλωσε ότι βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) έχουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκεί μπροστά στην πρώην Νομαρχία, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας οι οποίες, δυστυχώς, διαιωνίζουν όλους τους εργαζόμενους. Θα μαζευτούμε εκεί, θα γίνει και μία παράσταση διαμαρτυρίας επάνω και στον Αντιπεριφερειάρχη και για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Θα είναι και οι δάσκαλοι εκεί για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας αλλά νομίζω και η ΔΟΕ έχει απεργία όλη τη μέρα. Όσοι συνάδελφοι απεργήσουν θα βρισκόμαστε εκεί. Από ‘κει και μετά έχουμε το μεγάλο συλλαλητήριο το οποίο θα γίνει την Τρίτη. Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και σ’ αυτό. Σήμερα (σ.σ. χθες) ζήτησα ώστε να προκηρυχθεί μία τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη, από τις 12 μέχρι το τέλος του ωραρίου, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται απ’ όλους τους τοπικούς φορείς, από το δήμο Καβάλας, ενάντια στο σχεδιασμό εγκατάστασης νέων διοδίων στην Καβάλα. Εμείς, βέβαια, ζητούμε την άμεση κατάργησή τους. Πρέπει να καταργηθούν τα διόδια. Ας βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος. Αυτούς τους δρόμους τους έχουμε πληρώσει πολλές φορές. Πέρα από αυτό, όμως, ας ελπίσουμε να έχουμε την άμεση ανταπόκριση απ’ όλο τον κόσμο και το συλλαλητήριο της Τρίτης να είναι πραγματικά ένα συλλαλητήριο ώστε να δοθούν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις».

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Για τις επόμενες δράσεις είπε ότι «αυτός ο μήνας θα είναι, όντως, θερμός από την άποψη ότι και στις 30 Μαΐου έχουμε μία γενική απεργία ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ. Από ‘κει και μετά θα πρέπει να συντονιστούμε όλοι οι φορείς ώστε κι αυτή η απεργία που θα γίνει στο τέλος του μήνα να έχει μία καθολικότητα και να μπορούν και οι εργαζόμενοι να έχουμε μία απεργία η οποία να είναι αντάξια, πλέον, αυτών των παλιών απεργιών που κάναμε. Διότι τον τελευταίο καιρό οι απεργίες δεν έχουν μεγάλη επιτυχία, από την άποψη ότι και οι εργαζόμενοι έτσι όπως έχουν έρθει οικονομικά είναι πάρα πολύ δύσκολα για όλους μας. Θα έχουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *