Για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ ενημέρωσαν την Ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

Την Ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα ενημέρωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης έκανε λόγο για έκπληξη από πλευράς της κ. Σακοράφα σχετικά με την όδευση του αγωγού.

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ»

Ξεκίνησε δίνοντας «συγχαρητήρια στην ομάδα του Ζαφείρη Μυστακίδη που κέρδισε τις εκλογές στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και μάλιστα, απ’ ό,τι φάνηκε από το αποτέλεσμα, ήταν δύσκολες οι εκλογές και για μία ακόμη φορά απέναντι σε κάποιες «σκοτεινές δυνάμεις», τα κατάφεραν. Μια διοίκηση η οποία έχει να παρουσιάσει έργο και λειτουργεί δημοκρατικά και βάσει των κανόνων λειτουργίας ενός Επιμελητηρίου. Και όχι βάσει άλλων λογικών».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Για τη συνάντηση είπε ότι «την Παρασκευή συναντηθήκαμε με την κα Σακοράφα που είναι ευρωβουλευτής, ανεξάρτητη πλέον. Ζήτησε να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ στην περιοχή μας σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, γιατί πλέον γνωρίζουν και στο εξωτερικό τι ακριβώς συμβαίνει εδώ πέρα. Οι μόνοι που δεν θέλουν να καταλάβουν είναι οι κύριοι από τον ΤΑΡ και ενδεχομένως από την Κυβέρνηση. Ζήτησε να ενημερωθεί η κα Σακοράφα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Υπήρχε εκπρόσωπος του Δήμου η αντιδήμαρχος κα Βαρβάρα Μπαλτζίδου, ο αντιπρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, ο κ. Παπαδόπουλος, και η Συντονική Επιτροπή. Ήμασταν στο σύνολο περίπου 20-25 άνθρωποι. Από ‘κει και πέρα ενημερώσαμε για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει, την επικινδυνότητα που υπάρχει σχετικά με την κατασκευή του αγωγού. Για τις δεσμεύσεις στην περιοχή μας και τις επιπτώσεις θα έχει γενικότερα η συγκεκριμένη όδευση στην περιοχή. Μπορούμε να πούμε ότι σε κάποια σημεία από αυτά, όταν τα αναφέραμε, η κα Σακοράφα εξεπλάγην λέγοντας ότι δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σήμερα όπως, για παράδειγμα, οι στημένες διαβουλεύσεις, οι εργασίες χωρίς άδειες κλπ και δεσμεύτηκε ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κάνει ό,τι μπορεί, σε επίπεδο καταγγελιών, προκειμένου να πάει και παρακάτω το πρόβλημα. Δεν έχει να κάνει μόνο με την αλλαγή της όδευσης στην περιοχή μας, έχει να κάνει με τον τρόπο που συμπεριφέρεται η Κοινοπραξία γενικότερα. Εν κατακλείδι αυτά. Δεν υπήρχε κάτι άλλο, το θέμα της συζήτησης ήταν αυτό. Και είδαμε μία κυρία η οποία ουσιαστικά είναι αξιοπρεπής, δεν ήταν τύποις εδώ. Πραγματικά έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμη και χθες (σ.σ. προχθές) μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας ζητούσαν στοιχειά -παρότι ήταν Κυριακή- προκειμένου να κινηθούν παρακάτω. Καθαρότατος λόγος, ξεκάθαρα τα πράγματα και βλέπουμε από ‘δω και πέρα τι θα γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *