«Για την Καβάλα υπάρχουν οι δομές και το κόστος είναι ελάχιστο» δηλώνει σχετικά με τη δημιουργία ογκολογικής κλινικής ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, Παναγιώτη Φώτου

Στην καλύτερη φάση του βρίσκεται το Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Καβάλας με 2 ογκολόγους γιατρούς, τις  κ.κ. Χαμαλίδου και Μαλιαρού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτη Φώτου, εντός των προσεχών ημερών θα ενισχυθεί το Ογκολογικό με τον μόνιμο Διευθυντή του.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το ογκολογικό τμήμα της Καβάλας βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην καλύτερή του φάση. Έχουμε τις δύο αξιόλογες γιατρούς, την κα Ελένη Χαμαλίδου και την κα Νικολέτα Μαλιαρού, οι οποίες εξυπηρετούν τους ασθενείς. Σε λίγες μέρες θα μας έρθει ο διορισμένος και μόνιμος ογκολόγος γιατρός με το βαθμό του διευθυντή, ο κ. Αναστάσιος Βαγιωνάς. Οπότε, το ογκολογικό τμήμα της Καβάλας θα είναι πλήρως επανδρωμένο από ιατρικό προσωπικό. Επίσης έχουμε το άριστο νοσηλευτικό προσωπικό. Για μας, το επόμενο στάδιο είναι η δημιουργία της ογκολογικής κλινικής για την Καβάλα. Υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Χώρος 10 κρεβατιών είναι εύκολο να βρεθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας, άρα η ογκολογική κλινική δίχως μεγάλο κόστος –πιθανόν να χρειαστούν μερικές προσλήψεις νοσηλευτών- μπορεί να γίνει άνετα. Αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου και να μπει ογκολογική κλινική. Οπότε, για την Καβάλα υπάρχουν οι δομές και το κόστος είναι ελάχιστο. Χρειάζεται απόφαση πολιτική και αυτήν θα επιδιώξουμε να πάρουμε».

«ΜΑΚΑΡΙ»

Για τη δήλωση του  πρώην Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος Καβάλας  κ. Κασαράκη, να δημιουργηθεί ογκολογική κλινική στη Δράμα, είπε ότι «μακάρι να γίνει, διότι θα μας αποσυμφορήσει από έναν μεγάλο αριθμό ογκολογικών ασθενών που μας έρχονται από τη Δράμα. Σ’ αυτό δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Μακάρι να γίνεται ένα ογκολογικό τμήμα σε κάθε νοσοκομείο».

Τέλος πρόσθεσε ότι την Κυριακή 19 Μαΐου υπάρχει μια πανευρωπαϊκή κίνηση ενάντιας στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου προσκλήθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό και θα συμμετέχει. Επίσης είναι καλεσμένος στις Βρυξέλλες, στη γενική συνέλευση του ACPC για τις δράσεις του στην Καβάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *