Για παρατυπίες στην εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος  Άρης Βέρρος

Για παρατυπίες στην εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Βέρρος. Η σχετική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Καβάλας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βέρρος σημείωσε πως «υπάρχει μεθοδευμένη καταστρατήγηση του αδιάβλητου της μυστικότητας των διαδικασιών εκλογής του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και παραποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας των μελών των επιτροπών του δήμου. Και συγκεκριμένα αυτό που διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια των εκλογών και της ανάδειξης του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι τα ψηφοδέλτια τα λευκά δεν ήταν ομοιόμορφα, δεν ήταν στο ίδιο μέγεθος και μάλιστα διαφέρανε ανά παρατάξεις. Όπου ουσιαστικά ζητήσαμε να αλλαχτούν τα ψηφοδέλτια και όπως έγινε, όμως είχε ήδη προηγηθεί η διαδικασία της εκλογής του προέδρου, όπου δεν κρύβω ότι κι εκεί είδαμε ότι δεν ήταν τα ψηφοδέλτια ομοιόμορφα, αλλά επειδή 14 συνεχόμενα χρόνια τώρα ως δημοτικός σύμβουλος πρώτη φορά δημιουργήθηκε τέτοιου είδους ζήτημα, στην αρχή δεν δώσαμε σημασία. Όμως στη δεύτερη εκλογική διαδικασία για την εκλογή του αντιπροέδρου και αφού είδαμε τα ψηφοδέλτια των άλλων παρατάξεων διαπιστώσαμε ότι δεν είναι ομοιόμορφα κι ότι έχουν διαφορετικό μέγεθος».

ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ

Κι όπως υποστήριξε ο κ. Βέρρος «βέβαια το λέω ευθέως ότι ήταν μεθοδευμένο και γιατί με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε η παράταξη της κ. Τσανάκα να ελέγξει την προέλευση των λευκών, αλλά ταυτόχρονα να αποτρέψει πιθανές διαρροές από την παράταξή της. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την Κυριακή για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν υπήρξε απευθείας αναμετάδοση μέσω διαδικτύου, όπως γινόταν μέχρι και πρόσφατα και που αν διαβάσει κάποιος και την πρόσκληση που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους από τον προεδρεύοντα για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση τον κ. Καλανταρίδη, θα δει ότι στο τέλος αναφέρει ότι η συνεδρίαση μεταδίδεται απευθείας. Δεν θεωρούμε ότι είναι τυχαίο το γεγονός, όπως θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο όλο αυτό. Γιατί τέτοιου είδους ενέργειες και τακτικές αυτό που κάνουν είναι να απαξιώσουν δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά ταυτόχρονα να απαξιώνουν και το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Βέβαια επίσης υποτιμούν και όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Εμείς καταγγείλαμε αυτό το γεγονός, είχαμε υποχρέωση να το κάνουμε για να διασφαλίσουμε δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, δεν ζητήσαμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που προβλέπεται από τον Καλλικράτη και θεωρώ ότι αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε, από κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη. Διότι η ουσία είναι πως είναι αδιανόητο κάποιοι μέχρι και σήμερα να μιλάνε και να λένε ότι το θέμα ήταν τυπικό και δεν ήταν ουσιαστικό. Η εκλογή του προεδρείου αλλά και των δύο επιτροπών, της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής είναι πολύ ουσιαστικό, διότι ανάλογα με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και με την ομαλή λειτουργία και τη σωστή λειτουργία του παράγεται πολιτική, πολιτική που είναι προς όφελος των Καβαλιωτών. Άρα ήταν ουσιαστική και η εκλογή και του προεδρείου και των δύο επιτροπών. Όσον αφορά για τις παρατυπίες, να πω ότι διαπιστώσαμε στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε για την Οικονομική Επιτροπή ότι όταν μας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, μας ανακοινώθηκε ότι ψήφισαν 35 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή παραβρίσκονταν 33. Και αμέσως μετά από πέντε λεπτά που έγινε η επόμενη συνεδρίαση, βεβαίως διαπιστώθηκε και ανακοινώθηκε ότι ήταν 33 και μετά 32 οι δημοτικοί σύμβουλοι. Και κάναμε την καταγγελία αυτή γιατί είπαμε πώς είναι δυνατόν να μας λέτε ότι ψηφίζουν δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν αποχωρήσει. Εμείς έχουμε πει και δημόσια ποια είναι τα ονόματα αυτών που έχουν αποχωρήσει, δεν είναι κρυφό. Και ο κ. Φιλιππίδης και ο κ. Μαυρίδης και ο κ. Τριανταφυλλίδης από τη μεριά της πλειοψηφίας αλλά και ο κ. Αγανικόλας από τη μεριά της αντιπολίτευσης στις ψηφοφορίες απουσίαζαν» τόνισε καταληκτικά ο κ. Βέρρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση