ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Για μια ακόμη χρονιά παρούσα η ΠΝΟΗ με προσφορά σε σχολικά είδη σε μαθητές που έχουν ανάγκη» δηλώνει εκ μέρους του συλλόγου η Νίκη Ανέστη

Ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ  έχει ξεκινήσει την φθινοπωρινή του δράση  πιστός στον προγραμματισμό του. Ήδη συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για μαθητές και έπεται και συνέχεια. Σχετικές δηλώσεις έκανε η Γραμματέας του συλλόγου κ. Νίκη Ανέστη. Πιο συγκεκριμένα η κ. Νίκη Ανέστη έκανε γνωστό ότι «Ο φίλος μας ο Γιώργος Λιόλιος που έχει γίνει ένας από τους θερμούς υποστηρικτές της ΠΝΟΗΣ ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία του «Μένουμε Καβάλα» μαζί με επιχειρηματίες και άλλους που θέλουν να συνδράμουν σε αυτή τη δράση και συγκέντρωσε αρκετά σχολικά είδη, τα οποία έχουμε μαζεμένα και μοιράζονται στις οικογένειες που έχουν μαθητές. Μαζί με τρόφιμα και σχολικά λοιπόν μαζί με μια ακόμη υποστήριξη από φίλη που έκανε συμφωνία με ένα τοπικό βιβλιοπωλείο ώστε όσα είδη δεν τα έχουμε εμείς στην ΠΝΟΗ να μπορούν να τα παίρνουν τα παιδιά από το βιβλιοπωλείο».

 ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΙΛΩΝ

Πρόσθεσε πως «Τα σχολικά είδη είναι υπόθεση φίλων της ΠΝΟΗΣ και όσοι μπορούν συνδράμουν στην ενίσχυση των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Θα καλύψουμε ανάγκες και αν δεν τα καταφέρουμε η ΠΝΟΗ θα φροντίσει ώστε να ρυθμιστούν τα πάντα».

Η ίδια βέβαια αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις, όπως την λήψη των αιτημάτων οικογενειών ώστε να ενταχθούν τα παιδιά τους σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και δη δωρεάν. Ακολούθως ανέφερε  ότι  «καλούμε όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν και έχουν χρόνο να έρθουν κοντά μας και να προσφέρουν μαθήματα στα παιδιά που αδυνατούν να κάνουν κάποια μαθήματα με πληρωμή εκτός σχολείου.

 Πέρσι 50 παιδιά μετείχαν σε αυτή τη δράση, πρόπερσι είχαμε και φοιτητές που έκαναν ενισχυτική από την ΠΝΟΗ και γενικά ετοιμάζουμε και φέτος αυτή τη δράση που θα ρυθμισθεί μέχρι τέλος του μήνα.

 Παράλληλα ετοιμάζουμε την συμμετοχή μας στην έκθεση  του Επιμελητηρίου ΚΑΒΑΛΑ ΕΧΡΟ 2018 και με περίπτερο θα είμαστε εκεί. Ετοιμαζόμαστε για τις δράσεις ενώ αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι ανάγκες των οικογενειών δεν είναι τόσο μεγάλες στο θέμα της διατροφής αλλά μεγάλες είναι στο θέμα της οικονομικής ρευστότητας προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε λογαριασμούς, αγορά πετρελαίου κλπ».

 ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Εμείς λέμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε σε θέματα ιατρικής πλευράς – αν και εδώ έχουμε εθελοντές γιατρούς τους οποίους ευχαριστούμε τα μέγιστα – και καλύπτουμε τις ανάγκες του κόσμου και από θέμα γιατρών και από θέμα φαρμάκων. Στέλνουμε πολίτες σε γιατρούς, εξυπηρετούμε μικρούς και μεγάλους και σε κάθε περίπτωση κάνουμε το παν όταν οι οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης  καθημερινότητας.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι πολλοί έχουμε δύναμη». Η κ. Ανέστη, τέλος,  ευχαρίστησε  για μια ακόμη φορά όλους όσοι συνδράμουν στο πολυποίκιλο έργο της ΠΝΟΗΣ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *