Για μεγάλες αλλαγές που έρχονται λόγω κορωνοϊού κάνει λόγο το μέλος του Επιμελητηρίου Κίμων Παπαδόπουλος

Μένουμε σπίτι, είναι το σύνθημα όπως δήλωσε το μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Κίμων Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε αρχικά «ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι μένουμε σπίτι. Καμία άλλη δραστηριότητα δεν γίνεται. Έχουν σταματήσει τα πάντα. Ένας βασικός μοχλός και πυλώνας της ελληνικής οικονομίας είναι ο κλάδος των κατασκευών. Πάντοτε την περίοδο του χειμώνα υπάρχει μια εποχή προετοιμασίας και όλοι ετοιμάζουν τα σπίτια για την επόμενη περίοδο. Φέτος αυτό δεν συμβαίνει.  Και ο ιός έπεσε ακριβώς πάνω σε αυτή την εποχή.  Ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι και σαφώς δεν σκέφτεται να επενδύσει κάπου. Οπότε αυτό το στοπ του κατασκευαστικού κλάδου θα παρασύρει όλα τα επαγγέλματα που ακολουθούν άμεσα ή έμμεσα και που είναι περί τα 250 διαφορετικά επαγγέλματα.

Από τον άνθρωπο που θα φτιάξει τα μπετά μέχρι αυτόν που θα βάλει το τελευταίο κουρτινόξυλο. Και όλο αυτό έχει αντίκτυπο στο κομμάτι του τουρισμού.  Και οι Βαλκάνιοι γείτονες μας και όλοι δεν ξέρουμε καν αν θα ζούμε για να έρθουν με διακοπές. Αλλά και το τουριστικό κομμάτι είναι αλυσοδεμένο. Άρα αλυσιδωτά αν το δούμε θα καταλάβουμε ποια είναι η πραγματική εικόνα της αγοράς».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΛΑ

Και πρόσθεσε πως «Απίστευτα όλα. Έκλεισαν τα πάντα και δεν έχει να κάνει αυτή η κατάσταση μόνο με την χώρα μας αλλά με όλο τον πλανήτη. Μετά τον ιό θα έχουμε την απαρχή μιας άλλης εποχής.  Μιας εποχής που θα βασίζεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Θα έχουμε ανακατατάξεις οικονομικές, θα βγούμε λαβωμένοι ίσως και κατεστραμμένοι. Όλο αυτό το στοπ της παγκόσμιας οικονομίας θα έχει μια σειρά από αλυσιδωτές ανακατατάξεις.  Αλλά έχουμε ένα γεγονός που επηρεάζει την ζωή μας και μάλλον ήρθε για να μείνει και όχι για να φύγει. Διάφορες πηγές μιλούν για ένα σχεδιασμό που θα φέρει ακόμη και κατασκευές που θα μας προστατεύσουν έναντι μιας τέτοιας κατάστασης ή αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν να πάρουμε μέτρα για μια παρόμοια ενδεχομένως στο μέλλον κατάσταση.  Τεράστια και βίαια αλλαγή της ιστορίας του ίδιου του πλανήτη.  Αυτό που θα ζήσουμε είναι άγνωστο. Μόνο εικασίες κάνουμε.  Ας ευχηθούμε να είμαστε όλοι ζωντανοί και είθε να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε εμπρός. Υγεία σε όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *