«Για εμάς τίποτε δεν έχει τελειώσει, η προσπάθεια συνεχίζεται για όλα τα θέματα» δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου  Θέμης Καλπακίδης

Με τον βουλευτή κ. Αραχωβίτη συναντήθηκαν οι αγρότες της Καβάλας στον Νέστο θέτοντας του μία σειρά θεμάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη, τέθηκε και το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ χωρίς να  βγει η μεγάλη είδηση.

Όπως τόνισε αρχικά «Όντως έγινε μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Αραχωβίτη, το κυβερνητικό στέλεχος που ήρθε στο τόπο μας και έτσι εμείς οι αγρότες τον συναντήσαμε στην Χρυσούπολη προκειμένου να μιλήσουμε μαζί του μια και είναι υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια όπως κάθε μέρα μας πυροβολούν με νέα προβλήματα με τον ίδιο τρόπο,  πυροβολήσαμε και εμείς τον υπουργό αναφέροντας του  όλα τα ζητήματα που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο.

Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα και θέματα που μπορούν να λυθούν χωρίς να βγουν χρήματα από τα ταμεία του κράτους αλλά κανείς δεν σηκώνει κουβέντα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Το μόνο που μας είπε ότι είναι για κουβέντα και συζήτηση είναι η περίθαλψη η οποία ουσιαστικά θα εφαρμοσθεί με άδικο τρόπο σχετικά με τα εισοδήματα. Από εκεί και πέρα βάλαμε πάρα πολλά ακόμη θέματα και προβλήματα ενώ όπως μας είπε ο ίδιος και όπως μας είπαν και οι προηγούμενοι θα υπάρχουν λύσεις αλλά εμείς περιμένουμε να τα δούμε».

ΤΑΡ

Ο ίδιος σημείωσε ότι στην ατζέντα του διαλόγου τέθηκε ως ήταν λογικό και το ζήτημα του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή μας. «Και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης όπως και άλλοι υπουργοί αλλά, και ο κ. Αραχωβίτης δεν μας απάντησαν συγκεκριμένα. Εμείς βάλαμε κάποια ζητήματα σοβαρά αλλά πολλοί μας είπαν ότι δεν συζητήθηκε σωστά το θέμα της όδευσης γιατί δεν εισήχθη και σωστά προς συζήτηση.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι έγινε με τον Σκουρλέτη όταν τον συναντήσαμε και το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός πως πολλοί δεν ενδιαφέρονται για να δουν τι  εξελίξεις υπάρχουν. Είναι όντως για να προβληματίζεται αυτό το πράγμα αλλά όπως και να έχει δεν μας απάντησε κανείς από τα δύο κυβερνητικά στελέχη. Όλες οι απαντήσεις δημιουργούν προβληματισμό.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα μέτωπα και ο κόσμος καταλαβαίνει σιγά σιγά τι ακριβώς γίνεται οπότε είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιδράσει. Ειπώθηκαν αρκετά για το θέμα του αγωγού, όλοι μας λένε ότι έχουμε δίκιο αλλά δυστυχώς δεν μπορεί κάποιος να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπων των ήλων. Ως κράτος εν κράτει λειτουργεί η εταιρεία του ΤΑΡ, ενώ είμαστε βέβαιοι πως σε άλλα κράτη θα είχαν άλλο χειρισμό όλα αυτά.

Αυτά πρέπει επιτέλους να ειπωθούν ενώ εμείς δεν σταματάμε τις ενημερώσεις. Συζητάμε με τον κόσμο και ελπίζουμε πως η ενημέρωση θα συνεχισθεί και θα υπάρχει κάποια εξέλιξη και οργανωμένη δράση όταν και θα χρειασθεί κάποια στιγμή να μπούμε και πάλι εμπρός στα αγροτικά μας μηχανήματα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση