Για ελλειπή ενημέρωση κάνει λόγο ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης

Ενημέρωση μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου έχει η νέα Διοίκηση του Δήμου Νέστου. Ο νέος δήμαρχος κ. Σάββας Μιχαηλίδης σημείωσε ότι επιθυμούν να έχουν ενημέρωση ενδελεχή κάτι που δεν υπάρχει.

Πρόσθεσε δε πως «Πράγματι η ενημέρωση είναι μόνο αυτή που είχαμε και έχουμε μέσα από τα θέματα του Δ.Σ. και της Οικονομικής Επιτροπής. Αν εννοείται κάτι άλλο εκτός από αυτό δεν υπάρχει. Και μάλιστα ακόμη και τα θέματα του Δ.Σ. δεν είθισται να έρχονται μετά τις εκλογές αν και αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Μόνο έκτακτα ζητήματα έρχονται προς ψήφιση χωρίς ενημέρωση εκ των προτέρων. Εμείς παρακολουθούμε όλη αυτή την προσπάθεια των τελευταίων ημερών να δημιουργήσει εντυπώσεις ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Τσομπανόπουλος,  απλά όλο αυτό είναι καταγέλαστο.

Μας ενδιαφέρουν τα ζητήματα με τα οποία εμείς θα βγούμε έξω αύριο και σαφώς δεν μας ενδιαφέρουν αυτά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντυπώσεις και φασαρίες ενδεχομένως. Πρέπει να δούμε την ουσία αλλά αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει.

Προσπαθούν να βάλουν πράγματα κάτω από το χαλί αλλά η ουσία του ζητήματος είναι ότι θα έπρεπε να είναι προσεκτικότεροι. Για εμένα το να εγκαταλείπεις στην τύχη τους τη διαδικασία των απορριμμάτων, το να δημιουργούν τώρα περιβαλλοντικές βόμβες θάβοντας σκουπίδια πίσω από τον χώρο της ΔΕΥΑΝ  που είναι ως υποτιθέμενος  χώρος  που θα τοποθετούσαν μόνο κλαδιά και φύλλα και όλα αυτά που προκύπτουν από κλαδέματα και περιποιήσεις δέντρων,  είναι τραγικό αυτός ο χώρος να γίνεται ένας νέος σκουπιδότοπος και μάλιστα μέσα στην πόλη. Και αυτόν τον χώρο θα κληθούμε εμείς να τον καθαρίσουμε!

 Και αυτό που κυριαρχεί ως εικόνα είναι η εγκατάλειψη παντού. Αλλά δεν υπάρχει επικοινωνία και αυτό που βλέπω εγώ και για το οποίο θα μπορώ να δώσω πληροφορίες μετά την 1η Σεπτεμβρίου, είναι μια εικόνα εγκατάλειψης που ο καθείς κάνει ό,τι θέλει.

Όσο για τις παρεμβάσεις εκτιμώ ότι ελέγχονται ως προς τις διαδικασίες και λογικά θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα».

ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι μόνο κάποια θέματα μπορούν να εξετασθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο ως επείγοντα. «Δεν αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι ότι έχασαν τις εκλογές πανηγυρικά και ότι ο κόσμος τους έχει κατατάξει σε άλλη θέση.

Και επιπλέον προσπαθούν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα φεύγοντας. Παραχώρηση πνευματικού κέντρου στη Γραβούνα, παραχώρηση γηπέδου, μα τώρα; Ο νόμος μιλά για ζητήματα επείγοντα και μόνο και όχι για τέτοια τινά.

Έχουμε θέμα για παράδειγμα στην Οικονομική Επιτροπή που αφορά σε ποσό 32.200 ευρώ και πρόκειται για αστεία πράγματα. Δεν καταλαβαίνουν ότι τώρα αυτά είναι καταγέλαστα; Είναι πράγματα που δεν αιτιολογούνται με την λογική… Ίσως ο κύριος που αποχωρεί είναι πολύ μακρά μαζί με όσους συνεργάτες του απέμειναν από οτιδήποτε έχει σχέση με μια πολιτική ηθική.

Υπάρχει ένα μεγάλο έργο, κάτι που κινδυνεύει ενδεχομένως να χαθεί  και πρέπει να το πιέσουμε να γίνει τώρα. Εγώ έχασα επένδυση 100 χιλιάδες ευρώ τον καιρό που ανέλαβα την διοίκηση και έτσι χάθηκε μεγάλη μονάδα στην περιοχή της Κεραμωτής.

Τότε εμείς κινηθήκαμε σωστά, μας έκαναν εξώδικο και εγώ τους είπα αν θέλουν την επένδυση οι ίδιοι θα τη διαχειριστούν σε όλο της το εύρος. Εγώ ήμουν υποχρεωμένος να ενημερώσω τότε τους επενδυτές για τη διαδικασία που ήθελε να ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή. Δεν ανακάλεσαν, έστειλα το έγγραφο και η επένδυση δεν έγινε ποτέ.

Δεν καταλαβαίνουν  την άμεση και μελλοντική τους θέση. Εμείς θα κάνουμε το αυτονόητο και θα δούμε το τι περιλαμβάνουμε και θα μιλήσουμε ανοικτά μια και πολλά είναι τα ανοικτά ζητήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙ ΛΑΣΠΗΣ

Και πρόσθεσε πως «Εγώ δέχθηκα λάσπη και βρωμιά από την πλέμπα που έλεγε ό,τι νάναι και όποτε νάναι. Μόνο βρωμιά και αηδία και αμαύρωση μιας τεράστιας προσπάθειας. Με μηδενικό έργο αποχωρεί αυτή η διοίκηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *