Για έλλειψη συντονισμού από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στη διάρκεια της προχθεσινής ισχυρής χιονόπτωσης, κάνει λόγο ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κυβράκης

Τεράστια προβλήματα λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης σημειώθηκαν προχθές στην Καβάλα και ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης. Από πλευράς της η Υπηρεσία Πολικής Προστασίας τα κατάφερε στον τομέα ευθύνης της και ο Άγιος Σίλας ήταν ανοιχτός. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ. Σταύρος Κυβράκης έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ίσως να μην αξιοποιήθηκε στο βαθμό που θα μπορούσε η σύσκεψη που είχαμε κάνει μία μέρα νωρίτερα και παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα site –γιατί τώρα είναι προσφιλές σε όλους να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τον καιρό- έβγαινε ότι μάλλον θα περάσει αυτό το σύστημα με πολύ μέτρια συμπεριφορά, εμείς αξιοποιώντας τα εργαλεία με τους μετεωρολόγους τους οποίους συνεργαζόμαστε -κι εδώ πρέπει να δώσω τα εύσημα στο τμήμα μετεωρολογίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος και ιδιαίτερα τον επικεφαλής. Το είχαμε αναπαράξει και στα Δελτία Ειδήσεων ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα αυτό το φαινόμενο να ξεκινήσει με ισχυρή χιονόπτωση για μερικές ώρες. Βέβαια, επιβεβαιώθηκε το πιο δυσμενές σενάριο, το χιόνι ξεκίνησε από τη θάλασσα και για αρκετές ώρες είχε μία καθολικότητα σε όλο το νομό, για άλλη μια φορά.

Πράγματι, ο Άγιος Σίλας και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του φαινομένου και μέχρι κάτω τον Πυθαγόρα, ήταν καθαρός. Είχαν μείνει κάποιοι δρόμοι έξω από την ζώνη του Αγίου Σίλα οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν σε δεύτερο στάδιο, ωστόσο δεν ήταν άβατοι. Υπήρχε ένα πρόβλημα στο κέντρο, έχει σχέση παρ’ όλο το γεγονός που είχε βγει από την προηγούμενη μέρα απόφαση για κλείσιμο των σχολείων προκειμένου να αποφύγουμε την ώρα της αιχμής αυτήν την κίνηση. Τον απολογισμό, φυσικά, πρέπει να τον κάνουμε όλοι, να βάλω και τον εαυτό μου, για να μπορέσουμε να δούμε εκεί που πρέπει να βελτιωθούμε, στον συντονισμό. Τα εργαλεία μας είναι περιορισμένα. Σ’ αυτά τα φαινόμενα χρειάζεται να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία απ’ όλους τους εμπλεκόμενους. Να είναι συντηρημένα όλα τα μηχανήματα, οι προμήθειες αλατιού και βέβαια να υπάρχει καλός συντονισμός εκείνη την ώρα. Αυτό είναι το πεδίο στο οποίο μπορούμε να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε. Βέβαια, το φαινόμενο είχε πράγματι χαρακτηριστικά ακραία, όπως εκδηλώθηκε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το περιμέναμε. Αυτήν τη στιγμή, φυσικά, η κατάσταση και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο όπου οι επιχειρήσεις συνεχίζονται, γιατί σύμφωνα με τον σχεδιασμό πάντα δίνουμε τη βαρύτητα στον Άγιο Σίλα και μέχρι τη βορειοδυτική είσοδο της Καβάλας. Τι να πω… Νομίζω ότι σ’ αυτό το κομμάτι, ο Άγιος Σίλας είχε εκατοντάδες αυτοκίνητα σταθμευμένα. Μπορούσαν να κινηθούν αλλά υπήρχε πρόβλημα στο κέντρο. Κάπου εκεί στην Τενέδου λίγο ίσως να έπρεπε να γίνει κάτι παραπάνω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *