«Γιατί να βάζουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών;» αναρωτιέται η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων  Δρόσου Μαριάννα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας θα μεταφερθεί το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που επιχειρείται να εγκατασταθεί πλησίον του 25ου Δημοτικού Σχολείου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Δρόσου Μαριάννα δήλωσε πως επιδιώκουν πάση θυσία να αποτρέψουν την εγκατάσταση αυτής της κεραίας.

Όπως  τόνισε αρχικά «Όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσε το όλο θέμα να μας αφήσει ανεπηρέαστους. Έτσι τρέχουμε και έχουμε αποφασίσει μάλιστα σήμερα  στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Καβάλας να παραστούμε κανονικά και να ενημερώσουμε. Δεν θέλουμε να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε.

Θέλουμε απλά ο ίδιος ο Δήμος Καβάλας, η Δήμαρχος να εγκρίνει τη δική μας κινητοποίηση. Θέλουμε να μας βοηθήσει και να στείλει ο Δήμος  Καβάλας μια αίτηση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας για να μην τοποθετηθεί αυτή η κεραία.

Εμείς είχαμε επαφές εξάλλου ενώ το 25ο Δημοτικό Σχολείο έκανε γενική συνέλευση και ενημέρωσε τους γονείς για όλα τα τεκταινόμενα. Παράλληλα ενημερώθηκαν και τα σχολεία που έχουν άμεση σχέση, όπως το 13ο της Δεξαμενής, το 12ο Δημοτικό Σχολείο στον  Άη Γιάννη, το 3ο Γυμνάσιο και το 6ο Γενικό Λύκειο μαζί με το Μουσικό Σχολείο.

Είναι η ακτίνα των έξι μέτρων που πιάνει όλα τα σχολεία. Φυσικά έχουμε και την συμπαράσταση πολλών ακόμη σχολείων, των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και πολλών άλλων. Μιλάμε άλλωστε για ένα θέμα που αφορά όλους μας.

Δεν αφορά δηλαδή μόνο τους μαθητές αλλά και τους κατοίκους γενικά. Θέλουν να βάλουν μια κεραία μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Εξάλλου το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες περιοχές.

Για αυτό ας γίνει μια αρχή.  Τέτοιες κεραίες δεν μπορούν να μπαίνουν μέσα στον αστικό ιστό. Ας τις βάλουν αλλού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *