«Γιατί απεσύρθη από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα του ΒΙΟΠΑ;» αναρωτιέται ο Αρχέλαος Γρανάς

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί η παραχώρηση του Βιοτεχνικού Πάρκου στο Επιμελητήριο Καβάλας αλλά τελικά δεν συζητήθηκε.  Γεγονός για το οποίο ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Αρχέλαος Γρανάς εξέφρασε την απορία του…

Όπως τόνισε αρχικά «Είχε αποφασίσει η διοίκηση της Περιφέρειας  για την παραχώρηση του ΒΙΟΠΑ ωστόσο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι απλά και ξαφνικά ο Πρόεδρος του Σώματος μας ανακοίνωσε ότι δεν θα συζητηθεί το όλο θέμα. Εξήγηση όμως δεν δόθηκε ποτέ».

Ο ίδιος εκτιμά ότι το ΒΙΟΠΑ πρέπει να περάσει στο Επιμελητήριο. «Μιλάμε για έναν χώρο όπου οι επαγγελματίες πρέπει να εγκαταστήσουν τις δραστηριότητές τους. Άρα ξέρουμε όλοι πολύ καλά – αν και τελευταία είδα διάφορα – όταν δηλώναμε αντίθετοι στο συγκεκριμένο χώρο ότι δεν έπρεπε καν να γίνει το ΒΙΟΠΑ αφού αυτός ο χώρος που επιλέχθηκε για τη δημιουργία του, απλά είναι ένας βάλτος και έδαφος σταθερό βρίσκεται μετά από 37 μέτρα βάθος.

Και βέβαια όταν ήρθαμε στη διοίκηση κανείς δεν πήγε εκεί να εγκατασταθεί και βέβαια φωνάζοντας και το Επιμελητήριο τότε αλλά και τους μηχανικούς της Πολεοδομίας, βρήκαμε μια λύση για τον τρόπο εγκατάστασης των επιχειρήσεων που θα μείωνε κατά πολύ το κόστος εγκατάστασης».

ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΡΑ

Ο κ. Γρανάς πρόσθεσε ότι «Βέβαια από τότε που επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των επιχειρήσεων στο ΒΙΟΠΑ, δεν έγιναν αναπτυξιακοί νόμοι, ώστε να τους βοηθήσουν μέσα στην κρίση τους επαγγελματίες να μεταφέρουν εκεί τις εγκαταστάσεις τους. Και παράλληλα σταμάτησαν πολλοί από αυτούς να πληρώνουν εκείνα που έπρεπε στα οικόπεδα που είχαν τότε πάρει. Και εμείς μάλιστα μειώσαμε από τους επαγγελματίες κατά πολύ αυτά που θα  έπρεπε να πληρώνουν και όμως και πάλι κανείς δεν πήγαινε να εγκατασταθεί εκεί.

Εμείς ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε επί διοίκησης Γιαννακίδη το κάναμε. Εμείς την υπάλληλο του Βιοτεχνικού Πάρκου την πληρώναμε αλλά  από το 2014 σταμάτησε  να πληρώνεται. Η εταιρεία δεν μπορούσε να πληρώσει την υπάλληλο και επειδή είχε ίδια έσοδα έπρεπε να  πληρώνει τις υποχρεώσεις της… Σε ότι αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Πάρκου δεν έχει αλλάξει! Και τον Γιώργο Χριστοδουλίδη τον έχουν στην ίδια θέση και τον κ. Τσολάκη τον έχουν στην ίδια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του  ΒΙΟΠΑ. Τώρα τι θα γίνει από εδώ και στο εξής δεν το ξέρω. Μίλησα και με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας  κ. Μαρκόπουλο, τον ρώτησα γιατί ανεβλήθη το θέμα αλλά απάντηση δεν πήρα»…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση