Γενική Συνέλευση χθες για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ Καβάλας

Στα χαρακώματα και πάλι οι συνταξιούχοι. «Συνταξιούχοι και εργατικά στρώματα δεχτήκαμε και δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, σε ό,τι με αίμα και θυσία κατακτήθηκε», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας Πέτρος Ταχματζίδης, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του σωματείου που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί  στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου «Γεώργιος Παυλίδης». 

«Η γενική μας συνέλευση πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο, με σειρά ανοιχτών προβλημάτων που αφορούν τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα. Η χρονιά που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μεγάλες δυσκολίες. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Πέτρος Ταχματζίδης.

ΟΛΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΥΣ

«Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συνταξιούχοι καλούνται να ζήσουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης, χωρίς να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδης ανάγκες τους. Να μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο, Δ.Ε.Η., τηλέφωνα, ΕΝ.Φ.Ι.Α., θέρμανση, φάρμακα. Οι φουρτούνες και τα βάσανα των συνταξιούχων και της εργατικής τάξης περίσσεψαν. Μέσα στο 2018 συνολικά είχαμε 160 κινητοποιήσεις στην Π.Ε. Καβάλας. Η νέα χρονιά πρέπει να μας βρει όλους ετοιμοπόλεμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας.

ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για σκληρή σύγκρουση, να μην παραπλανηθούμε από την πόλωση, τα εκβιαστικά διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις που είναι ξένα προς τα δικά μας συμφέροντα. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα όταν δεν συμμετέχουν στη δράση, όταν περιμένουν τις λύσεις από κάποιον σωτήρα και μεσσία. Το συνταξιουχικό κίνημα έχει μεγάλη πείρα και κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες μας, δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι σε καμιά πολιτική δύναμη που φιλοδοξεί να γίνει διαχειριστής σ’ ένα σύστημα άδικο, βάρβαρο και εκμεταλλευτικό», ανέφερε καταληκτικά στην ομιλία του ο Πέτρος Ταχματζίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *