Γεμάτες από σκάφη αναψυχής οι πλωτές εξέδρες του λιμανιού

Δεν υπάρχει ούτε μία ελεύθερη θέση ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στις πλωτές εξέδρες στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας καθώς έχουν καταληφθεί από ιδιώτες. Οι πλωτές εξέδρες αποδείχθηκαν πόλος έλξης για πάρα πολλούς πλοιοκτήτες και πλέον ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προσανατολίζεται στην δημιουργία μαρίνας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του κ. Χρήστος Ηλιάδης.

Βλέποντας να γίνεται πράξη ό,τι είχαν σχεδιάσει και με τους πάντες να επικρατούν αυτήν την κίνηση που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια είπε ότι «καλά τα συγχαρητήρια και ευχαριστώ πολύ αλλά δεν το βλέπω έτσι. Κάνω τη δουλειά μου. Γι’ αυτό που βρίσκομαι εδώ, κάνω τη δουλειά μου και τίποτα παραπάνω. Εδώ και περίπου 20 μέρες δεν υπάρχουν θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, διότι είμαστε πλήρεις. Και είμαστε πλήρεις γιατί υπάρχει τεράστια ζήτηση, κυρίως από αλλοδαπούς, να ελλιμενίσουν τα σκάφη τους στο λιμάνι μας».

ΜΑΡΙΝΑ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ

Πρόσθεσε  δε πως «Να πω, επίσης, σχετικά με την επέκταση των πλωτών είναι κάτι το οποίο θα δείξουν οι μελέτες. Είμαστε ήδη σε διαδικασία, έχουμε κάνει σύμβαση με μεγάλη εταιρεία των Αθηνών που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους μελέτες και έχει κάνει πολύ μεγάλα έργα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για τη δυνατότητα χωροθέτησης μαρίνας. Πραγματικής μαρίνας. Και βέβαια η προμελέτη αυτή είναι μία διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα δείξει τα «υπέρ» και τα «κατά» σε χωροθέτηση μαρίνας και στην περιοχή του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» αλλά και στην περιοχή του λιμένα Ελευθερών, στη Νέα Πέραμο. Είναι μία διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη. Να δούμε τα αποτελέσματά της, το θέμα είναι ότι εμείς εργαζόμαστε γι’ αυτό και σε συνάρτηση και με αυτό το θέμα είναι, βέβαια και η μεταφορά του αλιευτικού στόλου από το λιμάνι ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί αμιγώς σαν τουριστικό και επιβατικό λιμάνι και τίποτε άλλο.

Έχουμε κάνει τα απαραίτητα τεχνικά δελτία, έχουμε κάνει όλη την εργασία που απαιτείται και είναι στο υπουργείο Ναυτιλίας το αίτημά μας. Έχω την προφορική δέσμευση αλλά και την εξέφρασε και δημοσίως, στην τελευταία του επίσκεψη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Κουρουπλής, να ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας η μελέτη που αφορά έργα στο λιμάνι της Ιχθυόσκαλας και συγκεκριμένα επέκταση του προσήνεμου μώλου, προστασία λιμενολεκάνης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές και να γίνει ασφαλές αλιευτικό καταφύγιο για τον αλιευτικό στόλο που έχουμε στο λιμάνι μας. Αυτά προχωρούν μαζί. Δυστυχώς αυτά τα έργα είναι μεγάλα, δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη, ωστόσο εμείς έχουμε και προγραμματισμό και σχεδιασμό και κάνουμε την απαραίτητη δουλειά ώστε όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια.

Είμαι σίγουρος ότι έχουν καταλάβει και στο υπουργείο Ναυτιλίας την αναγκαιότητα αυτού του έργου, γι’ αυτό κιόλας προφορικά μου υποσχέθηκαν ότι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτό ανακοινώνεται συνήθως Σεπτέμβριο- Οκτώβριο, οπότε τότε είναι οι μήνες που θα περιμένουμε τις καλές εξελίξεις ώστε να ξεκινήσουνε οι διαδικασίες γι’ αυτόν το σκοπό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *