Βραβεύτηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την Τουριστική Προβολή της

Σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα η Περιφέρεια ΑΜΘ βραβεύτηκε στα Tourism  Awards για την τουριστική προσπάθεια που κάνει. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται η Περιφέρεια για την τουριστική της δράση.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη «Για πρώτη φορά στην ιστορία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης η Περιφέρεια ΑΜΘ έλαβε το βραβείο τουρισμού από τα πλέον αναγνωρίσιμα βραβεία.

Ένα βραβείο και μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες πανελλαδικά απέσπασε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Μαζί μας και η ομάδα ΟΨΟΜΕΘΑ εις Φιλίππους γιατί συνέβαλαν σε κάτι ξεχωριστό, στους ποδηλατικούς αγώνες που έγιναν 19-21 Οκτωβρίου 2018 στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Είναι ένα βραβείο λοιπόν που αποδεικνύει ότι κάθε καλό  πετυχαίνεται με συστηματική δουλειά αλλά και με τις συνέργειες που έχουμε αναδείξει από την πρώτη στιγμή μια και μόνο μέσα από συνεργασίες μπορούμε να προβάλλουμε και να προωθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την Περιφέρεια μας.

Και για αυτό τον λόγο χρηματοδοτούμε εκδηλώσεις ως αυτή, η οποία είναι μια διαδρομή που περνάει από 20 χωριά, 7 Δήμους και 2 Περιφέρειες, τη δική μας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Brevet Philippi

Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece. Αφορά στη διάσχιση 200 χμ, μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και 7 δήμους (Δήμος Καβάλας, Δήμος Δράμας, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Προσοτσάνης, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Αμφίπολης, Δήμος Νέας Ζίχνης). Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης. Η ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορική Μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.), για αυτό επιλέχθηκε να γίνει εντός του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα κοντά στην ημερομηνία της τελικής μάχης, στις 21 Οκτωβρίου.

«Είναι οι ποδηλατικοί αγώνες που κάνουν γνωστή την περιοχή μας και την ιστορία. Συμμετέχουν αθλητές και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και γίνονται γνωστές ιστορικές μάχες, ιστορικές πόλεις αλλά και ένα σημαντικό γεγονός όπως η έλευση του Αποστόλου Παύλου και η διάδοση του Χριστιανισμού το 49 π. Χ.

Επομένως η σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη φιλίας μεταξύ των κατοίκων όλων αυτών των περιοχών συνδράμει στο να συσφιχθούν γενικότερα οι ανθρώπινες σχέσεις και να εξασφαλισθεί μια καλύτερη αναπτυξιακή προοπτική για την ευρύτερη περιοχή.

Η διοργάνωση του Brevet Philippi σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ως μία από τις πολλές δράσεις του οργανισμού “Οψόμεθα εις Φιλίππους” για να φέρει σε συνεργασία τους ανθρώπους 7 δήμων και 2 περιφέρειων. Η μάχη των Φιλίππων αναδεικνύεται μέσα από την υλοποίηση της τουριστικής ποδηλασίας Brevet Philippi, ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα των 8.000 ετών του πολιτιστικού τοπίου Φιλίππων – Αμφίπολης.

Πρόκειται λοιπόν για ένα σημαντικό εργαλείο ενεργοποίησης και ενοποίησης αυτού του πανέμορφου πολιτιστικού τοπίου που διασχίζεται από την Αρχαία Εγνατία, περνώντας από Αμφίπολη – Φιλίππους.

Οι αθλητές συνέχιζαν τον αγώνα τους, τερματίζοντας έως αργά το απόγευμα γεμάτοι χαμόγελα και ενθουσιασμό. Η όσμωση αυτή, από τα αρώματα, τα χρώματα και τις εικόνες στην διάσχιση των 210 χλμ, καθώς και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα έμειναν χαραγμένα στην μνήμη τους όπως μας περιγράφουν την ίδια βραδιά κατα την διάρκεια της τελετής λήξης!

Οι παράλληλες δράσεις του τριημέρου έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς  να ποδηλατίσουν διασχίζοντας το μνημείο Unesco των Φιλίππων με ξύλινα ποδήλατα Cocomat που ήταν και ο Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης. Επιπλέον, επισκέπτες και κάτοικοι είχαν την χαρά να ξεναγηθούν από τους αρχαιολόγους, τους ιστορικούς και τους βοτανολόγους των “Οψόμεθα εις Φιλίππους” σε 8 απο τα 290 μοναδικού ενδιαφέροντος σημεία του συνολικού πολιτιστικού αποθέματος του “Πάρκου Φιλίππων”. Στον τερματισμό, υπήρχε μια άνευ προηγουμένου τελετή λήξης του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, με θεατρική παράσταση / αναδρομή στην ιστορία του ποδηλάτου, θεματικό γεύμα τοπικών εδεσμάτων από το μενού Kavala Tales of Τaste, Έκθεση παλαιών ποδηλάτων από συλλέκτες της Δράμας, Τουριστικά Περίπτερα των 7 δήμων αλλά και Τοπικών Επιχειρήσεων, Μουσική και Χορός.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη «Όλα αυτά έλαβε υπόψιν η επιτροπή που απαρτίζεται από 30 άτομα και μας έδωσε το βραβείο. Ο θεσμός «Bravo Sustainability Awards» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και στοχεύει στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που υλοποιούνται από επιχειρήσεις, την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών σε πέντε κατηγορίες: «Governance» (Διακυβέρνηση), «Market» (Αγορά), «Environment» (Περιβάλλον), «Society» (Κοινωνία) και «In Action» (Συνεργασίες)».

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης έδωσαν στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στη σημασία των ανθρώπων που δημιουργούν καινούριες λεωφόρους σκέψης και δράσης εστίασαν τα φετινά Tourism Awards, η τελετή απονομής των οποίων αφιερώθηκε στη μνήμη του Θεόδωρου Βασιλάκη. Σημαντικά στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Στην ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις: «Ένας από τους βασικούς μας στόχους στον θεσμό των Tourism Awards, είναι να διαφυλάξουμε την αξία της κάθε βράβευσης. Το γεγονός ότι μόλις ένας στους τρεις φετινούς βραβευθέντες κερδίζει βραβείο Gold, υπογραμμίζει έμμεσα την σπουδαιότητα και τη βαρύτητα που έχει για μας και για τον κλάδο, κάθε επίπεδο διάκρισης. Μεταξύ των βραβείων Silver και Bronze ξεχωρίσαμε εξαιρετικά αξιόλογα έργα και εκπλαγήκαμε ευχάριστα από υποψηφιότητες στις κατηγορίες προσβασιμότητας, εφαρμογής πράσινων πρακτικών, καινοτομίας στον σχεδιασμό υπηρεσιών και ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού».

Στην Ενότητα: Strategy και στην ειδική κατηγορία «Διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας» το Ασημένιο Βραβείο απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ιστορική Ποδηλατική Διαδρομή στο Πάρκο Φιλίππων, Brevet Φιλίππων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *