Βολές στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας  από τον δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Μουριάδη ελέω led

Ο Δήμος Καβάλας τρέχει τις διαδικασίες για προμήθεια φωτιστικών Led.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο δημοτικός  σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών επι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής  κ. Θεόδωρος Μουριάδης που ήταν καυστικός στις δηλώσεις του.

Όπως τόνισε αρχικά «Από το 2012 ξεκινήσαμε την προσπάθεια για τα led,  μια τεχνολογία που τότε άρχισε να μπαίνει στους Δήμους. Ο Δήμος Καβάλας  με δικά του χρήματα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια αλλά μπορούσε μέσω του προγράμματος JESICCA να κάνει έργο και ο ιδιώτης που θα έβαζε τα χρήματα θα μπορούσε να πληρωθεί μετά από μια 5ετία και να κάνει ουσιαστικά απόσβεση της αγοράς.

Σαν το παράδειγμα της Καλαμάτας. Έπρεπε να ψάξουμε ιδιώτη, να βρούμε προδιαγραφές για να μην κατηγορηθούμε ότι βάζουμε κάποια εταιρεία στο παιχνίδι. Παράλληλα ότι έργο γινόταν στο ενδιάμεσο, όπως την ανάπλαση της Βενιζέλου, εκεί βάζαμε led.

Εκείνη την περίοδο κάναμε έργο και έτσι Βενιζέλου, Ερυθρού Σταυρού, Πιπίνου, Κρηνίδες έχουν πλέον led. Oι Δήμαρχοι δεν είναι μόνο για να τρέχουν και να βγαίνουν φωτογραφίες. Ο τέως δήμαρχος κ. Σιμητσής έψαχνε, έκανε έργο και είδε ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα έκανε ένα έργο για να προχωρήσει το σχέδιο αυτό. Το 2013 ήταν να δοθούν τα δάνεια για να γίνει αυτή η προσπάθεια αλλά τελικά τίποτε δεν βγήκε τότε.

Αρχές 2014 το Πράσινο Ταμείο βγάζει προκήρυξη όπου οι Δήμοι με 80 χιλιάδες ευρώ θα μπορούσαν να αγοράσουν led. Αποφασίζουμε λοιπόν να μπούμε στο εν λόγω πρόγραμμα και να αγοράσουμε φωτισμό για να μπει μάλιστα, όπως είχαμε αποφασίσει στο Παληό. Έτσι ώστε να πετύχουμε εξοικονόμηση έως 60%. Και αυτό θα μας βοηθούσε να μετρήσουμε και να δούμε αν όντως αυτό ισχύει».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ο κ. Μουριάδης για το θέμα του Παληού  εξήγησε ότι «Ζήτησαν προδιαγραφές, αναζητήσαμε και εμείς τα καλύτερα, ο διαγωνισμός έγινε και όταν αγοράσθηκαν τα led η νέα διοίκηση άλλαξε το διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας και οι λαμπτήρες δεν τοποθετήθηκαν στο Παληό αλλά στις γειτονιές που είχαν πρόβλημα.

Κανονικά θα έπρεπε να δεσμεύεται η διοίκηση αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Και μέχρι εδώ είναι αυτά που εμείς κάναμε. Αν πούμε ότι εμείς δεν κάναμε τίποτε, η σημερινή διοίκηση επίσης δεν έκανε κάτι όταν εδώ και δύο χρόνια έχουν ανοίξει από το Παρακαταθηκών τα δάνεια.

Πέρασαν καλώδια και φώτα στην πλατεία του Δημαρχείου και επαίρονται , όταν δεν έκαναν το ουσιώδες, δεν πήραν νέο φωτισμό, δεν φρόντισαν να περάσουν το πρόγραμμα για να ανάβουν τα φώτα μέσα από τον υπολογιστή. Και όμως θα έπρεπε να κάνουν πολλά μια και η εξοικονόμηση των χρημάτων μέσω αυτών των μεθόδων θα ήταν πολύ μεγάλη».

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΣΟΥ

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στο  παράδειγμα της Θάσου που εκμεταλλεύτηκε ευρωπαϊκό πρόγραμμα  για να φωτιστεί το νησί με led.  Όπως ανέφερε «Θα πάω στην Θάσο εκεί όπου οι προσπάθειες του Δημάρχου κ.  Χατζηεμμανουήλ ξεκίνησαν από το μηδέν με τον αξιόλογο Αντιδήμαρχο Θάσου  κ. Πλαφαδέλη να σχεδιάζει και το Δήμαρχο να τρέχει και να φέρει αποτέλεσμα. Οι Δήμαρχοι είναι να τρέχουν και όχι να λένε αερολογίες. Ας σταματήσουν πια να λένε πως για ότι  δεν έγινε φταίνε οι προηγούμενοι και ό,τι γίνεται το κάνουν οι ίδιοι».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα συζητήσει με τον κ. Σιμιτσή αν πρέπει τελικά να γίνει κάτι και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο  όπως μια σοβαρή συζήτηση για παράδειγμα. «Εμείς χάσαμε ευκαιρίες ενώ στην Αλεξανδρούπολη θα επωφεληθούν από τα led.

Δεν είναι θέμα να μαλώνουμε, θέμα είναι να γίνεται έργο. Εμείς  ως προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας εξασφαλίσαμε 80 χιλιάδες ευρώ για τα πρώτα led, κάναμε μια καταμέτρηση στην πόλη για να δούμε τι ισχύει. Από εκεί και πέρα όμως; Εμείς επίσης αγοράσαμε και ένα πρόγραμμα γεωγραφικής αποτύπωσης. Αλλά ούτε αυτό αξιοποιήθηκε. Και προσωπικό στο Δήμο Καβάλας μπορούν να βρουν αν θέλουν να κάνουν έργο. Απλά μια δημοτική αρχή θέλει προτεραιότητες και όχι μόνο πανηγύρια και χορούς.

Εκλεγόμαστε για να παράγουμε έργο και όχι για να χαιρόμαστε…… Όσο για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων που άλλαξε όπως τόνισε η ίδια Δήμαρχος κ. Τσανάκα , εγώ δεν αγνοώ το νέο νόμο,. Απλά αυτοί που εφαρμόζουν το νόμο 4412, το θέμα είναι  πως τον εφαρμόζουν. Η διοίκηση κλείνει 4 χρόνια παρουσίας και ο νόμος εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο. Τα άλλα χρόνια γιατί δεν δούλεψαν;» αναρωτήθηκε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *