Βιβλιοπαρουσίαση του Α. Δημοσχάκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις «Πλυθώρα» διοργανώνουν την  παρουσίαση του βιβλίου του Αναστασίου Δημοσχάκη με τίτλο: «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
–  Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας
Μακάριος Λαζαρίδης, Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Δημοσιογράφος
Γεώργιος Φιλόσογλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας Δήμου Καβάλας
Αιδεσιμολογιώτατος Αθανάσιος Παπαδάκης, Εφημέριος Ελαιοχωρίου Καβάλας & Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στρατηγός ε.α ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ Αναστάσιος Επίτιμος Αρχηγός ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ γεννήθηκε 19/11/1955 στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου Έβρου. Είναι έγγαμος με τη Μαρία Βλαχούλη, υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, καταγόμενη από την Κοντοβάζαινα – Γορτυνίας. Έχει δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ το 1977.
Φοίτησε σε Σχολές Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και του Γεν. Επιτελείου Στρατού. Μετεκπαιδεύτηκε σε Αστυνομικές Σχολές του εξωτερικού όπως της Αγγλίας, Αμερικής, Γερμανίας σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, κρατικής ασφάλειας, εγκληματικότητας και οδικής ασφάλειας. Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε τρίμηνο στη TASK – FORCE στο Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομιών Κρατών Μελών της Ε.Ε.Την 28/02/2006 με Απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και αποστρατεύθηκε την 26/02/2008, με τη συμπλήρωση της 2ετούς θητείας του.

Με Απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο βαθμό του Αντιστράτηγου προήχθη την 05/10/2004 και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο βαθμό του Υποστρατήγου διετέλεσε διαδοχικά αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και προετοίμασε της Αστυνομία ενόψει Ολυμπιάδος από πλευράς νομοθετικού πλαισίου, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και ονομαστικοποίησης αυτού ανάλογα με τα προσόντα και τις μετεκπαιδεύσεις αυτών σε θέσεις βάσει σχεδίου. Είχε την επιχειρησιακή ευθύνη στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004), καθώς και στα αγωνίσματα ανοικτού δρόμου.
Στο βαθμό του Ταξιάρχου διετέλεσε διαδοχικά Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.
Υπηρέτησε ως Ανώτερος Αξιωματικός, Διοικητής ή Υποδιοικητής, σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις της χώρας όπως Αστυν. Τμήμα Βουλιαγμένης, Τμήμα Αλλοδαπών Γλυφάδας, Αστυν. Τμήμα Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ασφαλείας Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Υποδ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας / Α.Ε.Α., Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς, Δ/νση Τροχαίας Αττικής και Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών.
Στα πλαίσια της Γραμματείας Προγράμματος ,συμμετείχε στην Επιτροπή Σύνταξης  του Κυβερνητικού Προγράμματος της Ν.Δ, από 2010 μέχρι τις εκλογές του 2012 . Συγκεκριμένα ήταν επικεφαλής ,των Ομάδων Εργασίας, για τη σύνταξη του κυβερνητικού Προγράμματος ,του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης – Προστασίας του Πολίτη, στις οποίες συμμετείχαν πρώην Αξιωματούχοι, Στελέχη & Συνδικαλιστές των Υφισταμένων Σωμάτων & Οργανισμών της ”Κατεχάκη”.
Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., στις Ευρωεκλογές της 25ης Μα’ί’ου 2014. Ψηφίστηκε από 72.000 χιλ ψηφοφόρους περίπου, σε όλη την Ελλάδα & κατέλαβε την 13η θέση, μεταξύ των 42 συνυποψηφίων του, της Ν.Δ. Η Εκλογική Περιφέρεια  Έβρου & Γενέτειρά του, τον τίμησε απλόχερα με 17.000 χιλ περίπου σταυρούς.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος με την Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια Έβρου, όπου και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής του Νομού.
Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 ήταν και πάλι υποψήφιος με την Ν.Δ., πρώτος στην λίστα των υποψηφίων Βουλευτών, οπότε και εξελέγη ως ο μοναδικός Βουλευτής της Ν.Δ. σε ολόκληρη τη Θράκη.

Από τον Φεβρουάριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016 υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και των Ειδικών Μόνιμων Επιτροπών Οδικής Ασφάλειας και Σωφρονιστικού Συστήματος. Από τον Φεβρουάριο 2016 είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Το 2015 ορίσθηκε επικεφαλής του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. για ζητήματα Μακεδονίας Θράκης, στις αρχές του 2016 ορίσθηκε επικεφαλής του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. για ζητήματα Απόδημου Ελληνισμού, ενώ από τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας.

 

Το Βιβλίο «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» περιγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς μιας πορείας ζωής και μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που ξεκίνησε από ένα ακριτικό χωριό του Έβρου και κατέληξε στην ηγεσία την Ελληνικής Αστυνομίας. Με πρόθεση να αποτελέσει το βιβλίο χρήσιμο ανάγνωσμα για τους νεότερους, ο συγγραφέας περιγράφει τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, αναπτύσσοντας παράλληλα άγνωστες μέχρι τώρα ανθρώπινες ιστορίες, καθώς και συναντήσεις καθ’ όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης με πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση