Βελτιώνεται η κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων, δεν έγινα όσα έπρεπε δηλώνει ο Θέμης Καλπακίδης

Σταδιακά υποχωρούν τα ύδατα στα Τενάγη Φιλίππων και αναμένεται την καλλιεργητική περίοδο να μην υπάρξουν προβλήματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη ευελπιστούν  να βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες. 

Όπως τόνισε αρχικά  «Σε πολλά σημεία του κάμπου υπάρχουν ακόμη νερά. Ιδίως κοντά στην κεντρική τάφρο και αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει άμεσα. Χρειάζεται να πάει πολύ καλά ο καιρός και όλες αυτές οι παρεμβάσεις που λέγαμε προεκλογικά ότι πρέπει να γίνουν έχουν απλά ξεχασθεί. Δεν γίνεται τίποτε και περιμένουμε απλά ο καιρός να κάνει την δουλειά του.

 Από την στιγμή που δεν γίνονται οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνονται δεν βλέπουμε να αλλάζει κάτι άμεσα. Και σίγουρα σε κάποια σημεία του κάμπου η καλλιεργητική περίοδος θα πάει προς τα πίσω. Αν είμαστε τυχεροί φυσικά και δεν βρέξει άλλο. Γιατί αν βρέξει άλλο θα είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα».

Ο ίδιος θύμισε ότι για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις έχει ήδη προκηρυχθεί μελέτη. «Μια μελέτη που δεν ξέρουμε τι γίνεται. Από εκεί και πέρα έχουν δημιουργηθεί τεχνητές λίμνες και επειδή το έδαφος έχει καθίσει θα πρέπει να γίνουν κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις. Πρώτα από όλα θα πρέπει να κατέβουν οι δρόμοι και να γίνουν κατόπιν μελετών κάποια άλλα κανάλια τα οποία θα μπορούν να παίρνουν τα νερά έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Αλλά το κυριότερο είναι να μην κατεβαίνουν τα νερά από το Παγγαίο και το Φαλακρό προς τα κανάλια. Αλλά όλα είναι θέμα μελετών» τόνισε χαρακτηριστικά.

 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόσθεσε τελικά «ότι αυτό που διαβάζουμε συνεχώς είναι πως δεν αποζημιώνονται οι αγρότες για τα θέματα που είχαν με το χαλάζι. Όλα είναι αιτήματα και πρέπει να τα δούμε όλοι αυτά τα θέματα. Γενικότερα βλέπουμε μια απαξίωση που υπάρχει όχι μόνο στο κομμάτι το αγροτικό αλλά γενικότερα σε όλη την οικονομία.

 Όλοι κοιτάζουν πως θα εισπράττουν περισσότερους φόρους και δεν δίδουν κάτι προς την κοινωνία. Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό είναι πολύ τραγικό. Για παράδειγμα προχθές στο νοσοκομείο δεν υπήρχαν γιατροί, είτε γιατί ήταν γιορτές, ήταν γιατί κάποιοι είχαν άδειες οπότε σε κάθε επίπεδο υπάρχουν προβλήματα. Δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον αγροτικό τομέα. Όλα έχουν να κάνουν με όλη μας την ζωή και δυστυχώς δεν βλέπουμε να αλλάζει εύκολα κάτι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *