Βελτιωμένη η κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων μετά τις τελευταίες πλημμύρες

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων μετά τις τελευταίες πλημμύρες. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο επιβάλλεται να καθαριστούν τα κανάλια και στο πλαίσιο αυτό έχουν έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά, αλλά κάποια μεγάλα κομμάτια παραμένουν πλημμυρισμένα. Δεν είναι κάτι που τελειώνει εύκολα. Η κατάσταση είναι επιβαρυμένη, τα χώματα είναι κορεσμένα από νερό. Δεν είναι κάτι που τραβάει εύκολα. το ευχάριστο είναι ότι τα πάνω κομμάτια έχει τραβήξει αρκετά και δεν υπάρχουν ζητήματα. Αυτό που πρέπει να γίνει και το έκανε ο δήμος στο μέτρο του εφικτού είναι ότι πρέπει να καθαριστούν τα ρέματα. Να γίνουν παρεμβάσεις ώστε και τα φερτά υλικά που κουβαλήθηκαν από πάνω να φύγουν και να ανοίξουν οι διατομές για να υπάρχει καλύτερη διέλευση νερού. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Είμαστε σε επαφή μαζί της έτσι ώστε να παρέμβουν και να βελτιώσουν την κατάσταση. Ο Δήμος Καβάλας στο μέτρο του εφικτού έκανε τις παρεμβάσεις που μπορούσε, όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι στις αρμοδιότητες του δήμου δεν είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων εδώ και 2-3 χρόνια. Γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί πιο άμεσα η Περιφέρεια. Υπάρχει μια καλή συνεργασία και νομίζω ότι θα παρέμβει έγκαιρα».

ΣΤΟΧΟΙ

Για την περιοχή γενικά των Φιλίππων, είπε ότι «μπαίνει σιγά- σιγά σε χριστουγεννιάτικο ρυθμό. Στολίζουμε με τα λίγα που μπορούμε τις πλατείες και τους δρόμους. Ετοιμαζόμαστε για κάποιες εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν και δρομολογούμε κάποιους στόχους που έχουμε βάλει. Πέρασε η περίοδος προσαρμογής και βάζουμε στόχους που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής και θα λύσουν κάποια προβλήματα που χρονίζουν.

Είναι μια πραγματικότητα ότι χρήματα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα. Μόνο αυτά τα οποία είναι ικανά για να βοηθήσουν την καθημερινότητα. Παραλάβαμε μία κατάσταση. Κάποια στιγμή θα γίνει μία συνέντευξη Τύπου για να παρουσιαστούν όλα αυτά τα θέματα. Δεν μέμφομαι κανέναν αλλά η δυνατότητα να αλλάξουμε τον κόσμο από τη μία μέρα στην άλλη, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Θα δούμε, όμως, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *