«Βγαίνουμε από μία κατάσταση και θα πρέπει να γίνει με αργά βήματα και προσοχή», δηλώνει για την επόμενη μέρα της πανδημίας ο Διευθυντής Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος

Σε επιφυλακή παραμένει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σε ότι αφορά τον κορωνοϊό μετά τη μερική χαλάρωση των μέτρων. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε λεπτό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αρχίζει και γίνεται το πράγμα πιο επικίνδυνο. Από τη στιγμή που χαλαρώνουν τα μέτρα υπάρχει κίνδυνος να επανακάμψει ο ιός. Άρα θέλει πάρα πολλή προσοχή. Τονίζουν οι ειδικοί ότι πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, είναι ακόμα εδώ. Αυτά τα απλά μέτρα, τήρηση απόστασης, υγιεινής χεριών, χρήση μάσκας εκεί που πρέπει, οφείλουμε να τα εφαρμόζουμε».

ΜΑΣΚΑ

Για τη μάσκα είπε ότι «η απλή προστατεύει σχετικά λίγο αυτόν που τη φοράει. Προστατεύει όμως πολύ τους γύρω μας. Σ’ ένα περιβάλλον που φοράνε όλοι μάσκα, ο ένας δεν μπορεί να σπείρει σταγονίδια στον άλλον και προστατεύονται όλοι. Αν ένας δεν φοράει, τότε αυτός μπορεί αν είναι φορέας να στείλει σταγονίδια και να προκαλέσει πρόβλημα στους άλλους. Εκεί μπορεί να μολύνει τη μάσκα τους και αν δεν γίνει σωστή χρήση, πιάσεις τη μάσκα από έξω και δεν πλύνεις τα χέρια σου, τότε υπάρχει κίνδυνος να μολυνθείς.

Επιπλέον, ακόμη και η απλή χειρουργική μάσκα δεν προστατεύει 100%, αλλά ένα 50%. Η πάνινη μάσκα προστατεύει ακόμη λιγότερο. Το θέμα δεν είναι η δική μας προστασία, αλλά να μην στείλουμε εμείς σταγονίδια στ περιβάλλον και να προστατεύσουμε τους άλλους».

ΑΝΑΡΡΩΝΟΥΜΕ

Τέλος σε ότι αφορά την τρέχουσα κατάσταση με την χαλάρωση των μέτρων είπε ότι «είμαστε όπως όταν ένας αναρρώνει από κάτι. Η χώρα αναρρώνει από μια επιδημία. Ένας που αναρρώνει από μία ασθένεια δεν βγαίνει απότομα έξω. Γιατί φοβάται μην επανακάμψει. Άρα το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Βγαίνουμε από μία κατάσταση και θα πρέπει να γίνει σταδιακά, με αργά βήματα και προσοχή. Αν δεν γίνει αυτό, εγκυμονεί τον κίνδυνο να γυρίσουμε ξανά πίσω και τότε τα πράγματα θα είναι τραγικά. Και για την ψυχολογία του κόσμου και για την οικονομία και φυσικά για τις αυξήσεις των θανάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *