Αύριο η πρώτη πτήση από  Ρωσία για Καβάλα με 150 επιβάτες!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος έδωσε χθες μια μακροσκελέστατη συνέντευξη τύπου καθώς αναφέρθηκε σε τουλάχιστον 7 ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας!   Ο κ. Μαρκόπουλος  αναφέρθηκε στην έλευση των πρώτων Ρώσων τουριστών με την παρθενική πτήση της αεροπορικής εταιρίας  “ELLINAIR”,  την έλευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.  Βαγγέλη Αποστόλου και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Βασίλη Κόκαλη που θα κάνει τα εγκαίνια στο διήμερο της «Συνέργειας», την διοργάνωση της «Συνέργειας» που θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Απόστολος Μαρδύρης , τα διόδια και τις αντιρρήσεις της Περιφέρειας στην τοποθέτηση τους και την συνάντηση των Βουλευτών και Δημάρχων του Νομού Καβάλας για την διευθέτηση του ζητήματος των οικοδομικών αδειών που καθυστερούν να εκδοθούν.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ

Ο κ.  Μαρκόπουλος αρχικά ενημέρωσε για την πτήση της εταιρίας «ELLINAIR»που φτάνει από την Μόσχα στις 7.55  η ώρα το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης «Μέγας Αλέξανδρος» φέρνοντας 150 επιβάτες που θα κάνουν τις διακοπές στους στην Θάσο, αρχίζοντας με 6 διανυκτερεύσεις.  Μάλιστα το αεροσκάφος θα επιστρέψει με 30 επιβάτες που έκαναν κρατήσεις από την καβάλα για την Μόσχα!!!

Για την πρώτη αυτή πτήση που εγκαινιάζει το μεγάλο κομμάτι του τουρισμού της Ρωσίας με απ ευθείας πτήση από την Μόσχα, η Αντιπεριφέρεια θα το γιορτάσει με μια σεμνή τελετή υποδοχής  των τουριστών που θα γίνει στο αεροδρόμιο και θα περιλαμβάνει , τοπικούς χορούς και μουσική , γαστρονομικά στοιχεία και  υποδοχή από πυροσβεστικά οχήματα που θα σχηματίσουν μια αψίδα με μάνικες  για το αεροσκάφος που θα σημαίνει την προστασία του αεροδρομίου από την υπηρεσία. Με αυτό τον τρόπο ξεκινάει μια δυναμική συνεργασία με την αεροπορική εταιρία η οποία θα φέρνει κάθε εβδομάδα 600 Ρώσους τουρίστες στην Καβάλα και Θάσο .

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Με εσωτερική πτήση επίσης αύριο θα έρθει στην Καβάλα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.  Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο γραφείο του κ. Μαρκόπουλου όπου θα συζητηθούν σημαντικά  αγροτικά ζητήματα του Νομού τα οποία λιμνάζουν για καιρό. Θα τα ακούσει και θα δώσει απαντήσεις, παρουσία πολλών ενδιαφερομένων . Ο κ. Μαρκόπουλος στην συνάντηση αυτή θα του εκθέσει έργα  που καθυστερούν να ολοκληρωθούν ,  όπως της Ιχθυόσκαλας, του Φράγματος του Μαρμαρά, το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας Νέστου, το περιβαλλοντικό του Ορφανού ,τα προγράμματα ενισχύσεων, όπως και το ζήτημα εκτέλεσης προγραμμάτων και ελέγχων για την πρόληψη προσωπικού, όπως π.χ την πρόσληψη κτηνιάτρων.   Στην 1 μετά το μεσημέρι ο Υπουργός θα δώσει συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους.

ΔΙΟΔΙΑ

Το επόμενο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μαρκόπουλος, ήταν αυτό της τοποθέτησης των διοδίων στην Άσπρη Άμμο, την Μέστη και σε άλλα σημεία της Περιφέρειας. Όπως ανέφερε ο κ Μαρκόπουλος η Περιφέρεια ΑΜΘ εξέφρασε την αντίθεσή της στην λογική δημιουργίας των διοδίων στις προαναφερόμενες περιοχές , που ειδικά στην Άσπρη Άμμο θεωρείται άστοχη επιλογή , αφού η χωροθέτηση των διοδίων είναι προβληματική, καθώς οδηγεί στην εκτροπή των οχημάτων προς την πόλη της Καβάλας  η οποία καταστρέφει την εικόνα της πόλης και διογκώνει το κυκλοφοριακό… . Ο Αντιπεριφερειάρχης για τον λόγο αυτό έστειλε επιστολή στην εταιρία «Εγνατία Οδό» για να ενημερωθεί σχετικά με την χιλιομετρική θέση των διοδίων που ετοιμάζονται. Όπως είπε τα χρήματα που δίνει η Περιφέρεια για το φτιάξιμο των δρόμων πρέπει να δίνονται από την εταιρία και το κράτος αφού αυτοί καρπούνται τα έσοδα των διοδίων.  «Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μας παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικοί παράγοντες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των Βουλευτών και των Δημάρχων του Νομού Καβάλας, για το ζήτημα της Πολεοδομίας που καθυστερεί την έκδοση των οικοδομικών αδειών με αποτέλεσμα να μην γίνεται η ανέγερσή κτισμάτων..  Ακόμη θα προγραμματιστεί συνάντηση με τους τοπικούς φορείς για να εξεταστεί το θέμα της πυροπροστασίας στο Περιαστικό Δάσος της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση