Αύξηση κατά 20% παρουσιάζει η τουριστική κίνηση Ιουνίου  σε σχέση με πέρυσι μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Αύξηση κατά 20% παρουσιάζει η τουριστική κίνηση Ιουνίου  σε σχέση με πέρυσι μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» Καβάλας στις πτήσεις από το εξωτερικό. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Όπως τόνισε αρχικά «Επειδή θέλω να πω την αλήθεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Αερολιμενάρχης κ. Νίκος Διδασκάλου και έχοντας υπολογίσει την αύξηση των πτήσεων εξωτερικού μίλησε για ποσοστό ανόδου 20% ίσως και περισσότερο σε σχέση με το 2017.

Και μάλιστα από το 2018  έχουμε και επιπλέον πτήσεις από Γερμανία. Άρα ημερησίως ο μέσος όρος πτήσεων από το αεροδρόμιο μας είναι εννιά με δέκα ενώ κανονικά συνεχίζονται και οι πτήσεις του ομίλου Μουζενίδη από την Λευκορωσία ενώ έχουμε πτήση και από τις Βρυξέλλες, όπως και αύξηση στις κινήσεις μας από τα σύνορα προς την χώρα σύμφωνα πάντα με στοιχεία του ΣΕΠΕ.

Μόνο από τους Κήπους τον τελευταίο μήνα αυξήθηκαν οι εισροές των Τούρκων τουριστών προς την Περιφέρεια μας. Βέβαια ο αγώνας συνεχίζεται και ίσως πρέπει να προσέξουμε οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό, είτε πρόκειται για ξενοδόχους, είτε για τουριστικά δωμάτια, πρέπει να προσέξουν τις τιμές των δωματίων.

Υπάρχει από πέρσι μια αύξηση της τιμής των δωματίων στα μεμονωμένα δωμάτια και ίσως να αντιμετωπίζουν προβλήματα πια λόγω του ότι πλέον έχουμε πάρα πολλά ενοικιαζόμενα καταλύματα μέσω του συστήματος RBΝΒ . Σπίτια έγιναν πια ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και παίρνουν και αυτά ένα κομμάτι της τουριστικής πίτας» .

ΑΥΞΗΣΗ

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 έχουμε εξάλλου επίσης μια καλή κίνηση στο Αεροδρόμιο της Καβάλας, κάνοντας πάντοτε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Και να σκεφθεί κανείς ότι στην αρχή του έτους είχαμε ακόμη εργασίες στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν μπόρεσαν να έρθουν εκεί οπότε επέλεξαν το αεροδρόμιο της Καβάλας. Απλά αυτή ήταν μια μείωση προσωρινή για την Θεσσαλονίκη, ένα παροδικό φαινόμενο για την Καβάλα. Όπως και να έχει όμως, ο Ιούνιος για την Καβάλα είναι ένας καλός μήνας με ποσοστό αύξησης 20% σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Αερολιμενάρχη» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *