Αύξηση κατά 17,5% της επισκεψιμότητας στο Φρούριο Καβάλας

Συνεδρίασε τη Δευτέρα η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Καβάλας και τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν πάρα πολύ χρήσιμα. Η πρόεδρος της επιτροπής κ. Ιωσηφίδου αναφέρθηκε αναλυτικά σε ορισμένα σημαντικά γεγονότα, όπως την πολύ μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητα της τάξεως του 17,5% στο Φρούριο Καβάλας, αλλά και στο άνοιγμα που έγινε στην Ινδία.

Αρχικά για το Φρούριο η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε πως «είναι ένα ιστορικό μνημείο και μοναδικό στην περιοχή μας, ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας, του οποίου τη χρήση έχει η Δημωφέλεια μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Το Φρούριο λοιπόν είναι ένα μέτρο σύγκρισης για μας για να δούμε την επισκεψιμότητα. Επειδή λοιπόν κάθε μήνα παίρνουμε στοιχεία σύγκρισης, μέχρι το μήνα Σεπτέμβριο υπάρχει αύξηση στην επισκεψιμότητα σε σχέση με το 2015 17,5%, πολύ μεγάλο ποσοστό. Αντίστοιχα το 2015 με το 2014 υπάρχει μια αύξηση πάλι 17,5% στο σύνολο των ετών και αν το δούμε σε σύγκριση 2016 με 2014 τη διετία μέχρι και το Σεπτέμβριο υπάρχει αύξηση επισκεψιμότητας 33%. Είναι πραγματικά ένα πολύ σοβαρό μέτρο σύγκρισης, γιατί με αυτόν τον τρόπο φαίνεται γενικά η αύξηση επισκεψιμότητας στην πόλη της Καβάλας. Σίγουρα δεν ανεβαίνουν όλοι οι τουρίστες πάνω, αλλά είναι ένα σοβαρό μέτρο σύγκρισης. Να λάβουμε δε υπόψη ότι τα στοιχεία που κρατάμε έχουν σχέση με την επισκεψιμότητα όχι των δημοτών του Δήμου Καβάλας, γιατί ο δημότης Καβάλας δεν κόβει εισιτήριο, άρα αν πάνε πολλοί Καβαλιώτες αυτό δεν σημαίνει ότι ανεβαίνει το ποσοστό επισκεψιμότητας. Το ποσοστό έχει σχέση με τους μη Καβαλιώτες, με τους τουρίστες είτε είναι Έλληνες είτε είναι ξένοι. Και βέβαια αυτό έχει αντίκτυπο αφενός μεν και στις εισπράξεις της Δημωφέλεια γιατί υπάρχει εισιτήριο, αφετέρου δε υπάρχει ενίσχυση σίγουρα της τοπικής οικονομίας, διότι όσοι περισσότεροι επισκέπτες – τουρίστες έρχονται στην περιοχή μας, υπάρχει ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Αντίστοιχα βέβαια έχουμε στοιχεία και από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, που ομολογουμένως για πρώτη φορά μας έχει στείλει στοιχεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δηλαδή μας έχει στείλει τα στοιχεία του 2015, είχε υποβάλει αίτημα η Δημωφέλεια οπότε στάλθηκαν τα στοιχεία και φαίνεται ότι το 2015 υπάρχει αύξηση στο ηπειρωτικό τμήμα του νομού σε ποσοστό 16,5%. Και όσον αφορά τους ξένους αλλά και τους Έλληνες επισκέπτες στην περιοχή μας».

ΙΝΔΙΑ

Αναφορικά με το άνοιγμα στην Ινδία, η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «είναι μεγάλος στόχος. Πραγματικά είναι βαθιά ικανοποίηση που επαληθευόμαστε από την πλευρά της Δημωφέλεια κι όσον αφορά τις νέες προκλήσεις. Να υπενθυμίσω ότι το Φεβρουάριο του 2016 για πρώτη φορά η Δημωφέλεια, ο Δήμος Καβάλας, συμμετείχε στην έκθεση της Ινδίας, στη μεγαλύτερη ασιατική έκθεση. Μια έκθεση με πάρα πολλές χώρες από όλο τον κόσμο και χιλιάδες επισκέπτες. Ο Δήμος Καβάλας είχε πάρει το πρώτο βραβείο του καλύτερου νέου προορισμού. Το Σεπτέμβριο του 2016 έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας συμφωνία ανοιχτών ουρανών. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν πλέον να έρχονται απευθείας πτήσεις από την Ινδία στην Ελλάδα. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δώσει γενικά στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή μας αυτό. Ήδη τα mail στη Δημωφέλεια έρχονται το ένα πίσω από το άλλο, υπάρχει αίτημα πράκτορα που είχαμε γνωρίσει στην έκθεση που μας είχε επισκεφθεί ως εκπρόσωπος αεροπορικής εταιρίας στην Ινδία, ο οποίος μας ζητάει να είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Καβάλας στην Ινδία. Ήδη δρομολογούμε να υπογράψουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας, αφού συμφωνήσουμε όλες τις παραμέτρους. Να τονίσω ότι δεν ζητάει προκαταβολή ή οικονομικό αντάλλαγμα. Η οποιαδήποτε ανταμοιβή του θα είναι σε σχέση και με τα αποτελέσματα που θα μας φέρει. Και μάλιστα θέτει πάρα πολύ υψηλούς στόχους που ευχόμαστε και μακάρι να πετύχουν. Βέβαια γίνεται η αρχή. Από κει και πέρα, άλλος τουριστικός πράκτορας μας έχει στείλει mail ρωτώντας μας για σχολικές εκδρομές. Στείλαμε απαραίτητες διευκρινίσεις σε αυτά που μας ρωτούσαν, όπως μας ρωτούσαν πχ ποια εποχή είναι η καλύτερη για να έρθει ένα σχολείο στην Καβάλα. Και στα μέσα Νοεμβρίου μας επισκέπτεται τουριστικός πράκτορας, έρχεται με δικά του έξοδα από την Ινδία, προσγειώνεται στην Αθήνα και από την Αθήνα κατευθείαν έρχεται Καβάλα. και θα μείνει στην Καβάλα για πέντε μέρες. αυτό αποδεικνύει ότι έρχεται για την Καβάλα. Φυσικά δεν είναι τυχαία η επιλογή της Καβάλας. Εκτός του ότι μεγαλώνει η προοπτική της Καβάλας ως τουριστικού προορισμού, η Ινδία ήταν ένας στόχος προκειμένου να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, διότι ο Ινδός τουρίστας δεν είναι ο κλασικός τουρίστας που θα τον ενδιαφέρει ο ήλιος και η θάλασσα. Ήδη τους καλοκαιρινούς μήνες οι κλίνες είναι όχι απλά γεμάτες, ζητούνται δωμάτια και δεν υπάρχουν. Ο Ινδός τουρίστας λοιπόν είναι ένας τουρίστας που τον ενδιαφέρει πάρα πολύ ο πολιτισμός, που θέλει να πηγαίνει διακοπές και το φθινόπωρο, και το χειμώνα και την άνοιξη. Αυτή τη στιγμή η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο, αρκεί να πω ότι είναι η χώρα με τις περισσότερες παραγγελίες αεροπλάνων στον κόσμο, κι αυτό σημαίνει πολλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση