«Αυτό είναι σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Παππάς, για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων σταυροδοσίας

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν με την σταυροδοσία των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς χαρακτήρισε απαράδεκτο το όλο γεγονός.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι πολίτες δεν ξέρουν τους συνεργάτες του καθενός εκ των υποψηφίων δημάρχων. Αυτό είναι σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δεν ζήτησε από τους δικαστικούς αντιπροσώπους το τηλεγράφημα προς την Περιφέρεια, όπου αναγράφονται οι σταυροί προτίμησης. Αυτό το τηλεγράφημα περιλαμβανόταν στο εκλογικό υλικό που παραλάμβανε ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος. Είτε όμως το είχε συμπληρώσει είτε όχι –και ήμουν αυτόπτης μάρτυρας κατά την παραλαβή σάκων και βιβλίων από την Περιφέρεια- δεν ζητήθηκε από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Κι αυτό διότι προφανώς η Περιφέρεια είχε πάρει την απόφαση να μην κάνει η ίδια την καταχώρηση της καταμέτρησης σταυρών προτίμησης αλλά να τη διαβιβάσει στο Πρωτοδικείο Καβάλας. Το οποίο έβγαλε πρώτα τους σταυρούς προτίμησης των περιφερειακών συμβούλων, ακολούθως των ευρωβουλευτών και τώρα έχει ξεκινήσει, από την Τετάρτη, να καταχωρεί στο σύστημα τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Έχω την εντύπωση ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία και θα έχουμε μια σαφή εικόνα. Όμως ήταν πρωτόγνωρο και επιεικώς απαράδεκτο, διότι ακόμη και αν υπάρχει πρόβλημα προσωπικού, αρμοδιοτήτων, αυξημένων αναγκών λόγω του ότι υπήρχαν 4 κάλπες, με ένα τηλεγράφημα πιστεύω ότι δύο υπάλληλοι μέσα σε δύο ώρες θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν από την Περιφέρεια αυτό το ζήτημα και να γνωρίζει εγκαίρως ο πολίτης ποιοι εκλέγονται. Βέβαια, σε άλλους συνδυασμούς, με τα στοιχεία που είχαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι γνωρίζουν περίπου ποιοι εκλέγονται. Είμαι βέβαιος ότι η κα Τσανάκα έχει στοιχεία για ποιους εκλέγονται από την ομάδα της αλλά φαντάζομαι ότι σκόπιμα δεν τα ανακοινώνει για να μην απογοητευτούν αυτοί που δεν εκλέγονται και δεν συστρατευτούν ολόψυχα στον αγώνα της δεύτερης Κυριακής. Αυτή η αγωνία τελειώνει. Κατά την άποψή μου ήταν απαράδεκτο και λειτούργησε σε βάρος της δημοκρατίας και των πολιτών που θέλουν να επιλέξουν δήμαρχο, πολλοί εκ των οποίων θα τον επιλέξουν με βάση τους συνεργάτες του και την ομάδα του».

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει και το άλλο απαράδεκτο. Σε επίπεδο Κοινοτικών Συμβουλίων δεν έχουν ανακοινωθεί καν τα αποτελέσματα των συνδυασμών, όχι οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων. Λέμε ότι τα Κοινοτικά Συμβούλια έχουν αρμοδιότητες και αναβαθμίστηκαν, αλλά δεν ξέρουμε τέτοιες μέρες μετά τις εκλογές καν τα αποτελέσματα. Είναι πρωτόγνωρη αυτή η κατάσταση».

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Πρόσθεσε ότι «οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Η φήμη που διακινούσαν διάφοροι ότι έχει μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στον δεύτερο και τον τρίτο διαψεύστηκε. Αυξήθηκε η διαφορά ανάμεσα στον Σύγχρονο Δήμο και τον Τόπο της Ζωής μας από τα 202 στα 209 ψηφοδέλτια, άρα μειώθηκε η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο. Και τώρα πάμε για τον δεύτερο γύρο, μια σύγκρουση ξεκάθαρη, για ένα δίλημμα καθαρό. Επιλέγουν οι πολίτες της Καβάλας ποιον θέλουν για δήμαρχο την επόμενη τετραετία. Την κα Τσανάκα ή τον κ. Μουριάδη; Μια δήμαρχο που κατά γενική ομολογία απέτυχε να επιδείξει έργο και να πάει την Καβάλα ένα βήμα μπροστά ή έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι έχει στόχο, σχέδιο και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικό κόστος. Θέλουν μια δήμαρχο που κοιτάζει να αποποιηθεί τις ευθύνες της, όπως στο θέμα της γέφυρας, ή τον υποψήφιο που πρώτος βάζει το θέμα και προτείνει λύσεις ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους; Θέλει τη δήμαρχο που ενδιαφέρεται να βολέψει όλο τον κομματικό και οικογενειακό της περίγυρο για να ικανοποιήσει το κόμμα που της έδωσε το χρίσμα ή θέλει έναν δήμαρχο που θα λειτουργεί για όλους τους Καβαλιώτες; Αυτά είναι τα διλήμματα της Κυριακής που έρχονται και πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν οι Καβαλιώτες».

** Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στον συνδυασμό του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *