Κύριο άρθροΥγεία

«Αυτήν τη φορά φαίνεται ότι η μαθητική κοινότητα προηγείται της έξαρσης», δηλώνει ο γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος για τη νέα αύξηση κρουσμάτων

 

 

 

 

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται στην μαθητική κοινότητα στην Καβάλας. Σύμφωνα με τον παθολόγο γιατρό κ. Μιχάλης Σωτηρόπουλο είναι κάτι που το διερευνούν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «παρατηρείται μία αύξηση στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, σημαντική θα έλεγα. Αυτήν τη φορά φαίνεται ότι η μαθητική κοινότητα προηγείται της έξαρσης. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στα μεταλλαγμένα στελέχη που υπάρχουν ή στα αυξημένα τεστ. Το θέμα είναι ότι υπάρχει αυτό το φαινόμενο. Οι μαθητές προηγούνται της έξαρσης και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Θέλει μεγάλη προσοχή στις σχολικές μονάδες τόσο της Θάσου, όσο και της Καβάλας.

Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλες χώρες. Σ’ αυτό το κύμα φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο τα παιδιά και το αξιοπερίεργο που έχουν εντοπίσει κάποιοι συνάδελφοι είναι ότι τα παιδιά προηγούνται της έξαρσης από άλλες ηλικιακές ομάδες. Είναι μια διαφορά που πρέπει να τη λάβουμε υπ’ όψιν μας και γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο επιθετικές λύσεις. Να κλείσουμε δηλαδή πιο εύκολα τα σχολεία απ’ ό,τι πιο πριν».

ΤΕΣΤ

Συνέχισε λέγοντας ότι «για να κλείσουν όλα τα σχολεία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα πρέπει να υπάρχουν κάποια κρούσματα σε κάθε σχολείο. Εξαρτάται από τον αριθμό κρουσμάτων, πρέπει να υπάρχουν τα κριτήρια. Πιθανότατα, με τα καινούργια στελέχη, ίσως πρέπει να αλλάξουν τα πρωτόκολλα. Πιθανολογώ ότι κάποια σχολεία θα κλείσουν. Σε αυτά που δεν υπάρχει κρούσμα δεν βλέπω το λόγο να κλείσουν. Μας ανησυχεί και παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά πρέπει αν πάρουμε όλοι τα μέτρα μας και να είμαστε προσεκτικοί. Θα γίνουν rapid test σε κάποια σχολεία και οι μαθητές πρέπει να τα κάνουν, ενώ ακούω ότι κάποιοι γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους να το κάνουν. Θα φανεί πόσοι θα προσέλθουν. Για να παρθούν αυτές οι αποφάσεις πρέπει να υπάρχουν και δεδομένα. Πρέπει να γίνουν εξετάσεις, έστω αυτό το rapid test. Είναι μια μέθοδος που δίνει κάποια δεδομένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *