Αυξημένος ο αριθμός των εξετάσεων που γίνονται καθημερινά στο Νοσοκομείο Καβάλας για κορωνοϊό

Αυξημένος είναι ο αριθμός των εξετάσεων για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας. Την Πέμπτη διαγνώστηκαν 5 θετικά περιστατικά όπως το διαβεβαίωσε και ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες βγάζουμε πολλά αποτελέσματα από συμπολίτες μας που είτε είναι ύποπτοι για κορωνοϊό, είτε είναι από ιχνηλάτηση θετικών. Την Πέμπτη είχαμε 97 αποτελέσματα εκ των οποίων τα 5 θετικά. Αυτό ανακοίνωσε και ο ΕΟΔΥ. Και την Παρασκευή θα φτάσουμε σ’ αυτό το νούμερο αποτελεσμάτων, βγάζουμε πάρα πολλά σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι καλό. Εντοπίζουμε τα θετικά, μπαίνουν σε καραντίνα, το περιβάλλον τους ελέγχεται και θέλω να πιστεύω ότι λειτουργούμε καλά σαν εργαστήριο. Ας ελπίσουμε να παραμείνουμε στην πράσινη ζώνη όπως είμαστε σήμερα, διότι σε άλλους νομούς παρατηρήθηκε μεγάλη έξαρση. Όλοι μας ας τηρήσουμε τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα. Είναι ένας ιός που έχει αλλάξει τη ζωή μας, θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα. Να φοράμε όλοι μάσκα, να επικοινωνούν με τον γιατρό τους όσοι έχουν έστω και τα ελάχιστα συμπτώματα κι αν χρειαστεί να επισκεφθούν το νοσοκομείο. Το προσωπικό έχει αποκτήσει εμπειρία, μπορεί να διαγνώσει αν είναι συμπτώματα κορωνοϊού ή μιας απλής ίωσης. Είμαστε σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο. Το προσωπικό μας δουλεύει σε άριστο επίπεδο και θέλω να το ευχαριστήσω για τον πολύ δύσκολο αγώνα που δίνουν σε καθημερινή βάση».

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο νομός Καβάλας είναι ακόμη στο πράσινο και ευχόμαστε να παραμείνουμε, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν τηρήσουμε τις οδηγίες και όλα όσα έχουν ειπωθεί χιλιάδες φορές. Μάσκα σε κλειστούς χώρους, επισκεπτόμαστε το γιατρό όταν έχουμε ελάχιστα δείγματα, τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες. Και θα πρέπει να μας γίνουν βίωμα. Άλλαξε η ζωή μας, θα πρέπει να το καταλάβουμε.

Ενόψει του εμβολίου της γρίπης θα συνιστούσα να το κάνουν όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών, καθώς και οι νεότεροι με υποκείμενα νοσήματα. Είναι για το καλό όλων μας. Ο συνδυασμός γρίπης και κορωνοιού θα κάνει τον καθένα που έχει συμπτώματα να έρχεται από το νοσοκομείο και να μην γνωρίζει από πού προέρχεται. Αν κάνει το εμβόλιο της γρίπης, θα ξέρουμε ότι δεν είναι γρίπη αλλά κάτι άλλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *