ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αυξήθηκαν σε έξι τα καθημερινά δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου, ικανοποιητική η κίνηση και με το υδροπτέρυγο

Σε έξι αυξήθηκαν τα δρομολόγια καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας  κ. Νίκο Τσιλογιώργη και οι 3 ναυτιλιακές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην γραμμή.

Ο κ. Τσιλογιώργης δήλωσε ότι «τα νέα για την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου είναι ευχάριστα. Ήδη από τις 18 Μαΐου έχουμε 6 δρομολόγια που θα έλεγα ότι είναι αρκετά και θα συνεχιστούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, που λήγει η θερινή περίοδος. Το πρόβλημα θα είναι από τη 1 Νοεμβρίου που αρχίζει η χειμερινή περίοδος τι δρομολόγια θα έχουμε.

Στην πορθμειακή γραμμή του Πρίνου για τα 6 δρομολόγια εμπλέκονται και οι τρεις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Κεραμωτής. Κι αυτό γιατί καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε ένα νόμο που λέει ότι όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Κεραμωτής, να είναι υποχρεωμένες για λόγους δημοσίου συμφέροντος να εκτελούν, αναγκαστικά, δρομολόγια και στη γραμμή του Πρίνου.

Επιπλέον, έχουν αυξηθεί και τα δρομολόγια με το υδροπτέρυγο. Ήδη από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή γίνονται 4 δρομολόγια. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αυτήν την περίοδο. Κρατάω, όμως, κάποιες επιφυλάξεις γιατί τα μεγάλα προβλήματα στην πορθμειακή γραμμή του Πρίνου δημιουργούνται το χειμώνα».

ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΟ

Για το υδροπτέρυγο είπε ότι «δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει αλλά απ’ ό,τι μαθαίνω είναι  ικανοποιητική η επιβατική  κίνηση. Εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό και κυρίως αυτοί που θέλουν να μετακινηθούν από το Λιμένα στην Καβάλα. Επιπλέον, κάποιοι από το κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού πηγαίνουν στο λιμένα και ταξιδεύουν με το υδροπτέρυγο, διότι είναι γρήγορη η μετακίνησή τους. Πιστεύω ότι σιγά- σιγά θα ομαλοποιηθεί κι αυτή η κατάσταση, θα έχουμε αυξημένη κίνηση και με το υδροπτέρυγο».

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Για τη σημερινή εκδήλωση είπε ότι «έχουμε μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση. Η Θασιακή Ένωση θα παρουσιάσει σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ένα ενδιαφέρον πόνημα του Ζαφείρη Ευστρατίου «Το Δίκαιο δικάζει τη δικαιοσύνη και τη δημόσια διοίκηση». Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30μμ στην αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο γνωστός δικηγόρος της πόλης μας, Δημήτρης Αποστολίδης, ο επίσης γνωστός ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Χιόνης και την εκδήλωση θα κλείσει ο συγγραφέας. Είναι ένα βιβλίο που έχει να πει κάτι καινούργιο, κοινωνικού περιεχομένου. Διαφωτίζει ορισμένα πράγματα που έχουν σχέση με τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *