Αυξάνονται διαρκώς τα προβλήματα στο Περιγιάλι

Διαρκώς αυξάνονται τα προβλήματα στο Περιγιάλι με τους κατοίκους να ζητούν να γίνει ο καθαρισμός των χόρτων όπου κρύβονται φίδια και άλλα ερπετά. Ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου των κατοίκων κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης σημειώνει σε δηλώσεις του ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας αδιαφορεί για τα προβλήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές καταγγελίες. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχει ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook, πολλές εικόνες από τα χόρτα που έχουν δημιουργήσει έντονο πρόβλημα στην περιοχή, καθώς γίνονται εστία φιδιών και άλλων ερπετών που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για τα παιδιά. Έχει ειδοποιηθεί ο δήμος για να πάει εκεί να καθαρίσει έστω κάποια βασικά χόρτα, για να διευκολυνθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων. Ωστόσο, απ’ ό,τι γνωρίζω δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα. Σε γενικές γραμμές οι κάτοικοι του Περιγιαλίου είναι, όπως τα τελευταία 3 χρόνια, πάρα πολύ απογοητευμένοι. Κι αυτό διότι ενώ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μας υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσουν και τα έργα για το Περιγιάλι, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία απολύτως προσπάθεια να τεθεί έστω το πρώτο λιθαράκι για να προχωρήσουμε και να πούμε ότι την επόμενη 5ετία, η επόμενη δημοτική αρχή θα έχει από κάπου να ξεκινήσει. Τώρα ξεκινάμε από το μηδέν, ή καλύτερα από το μείον, γιατί έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τα προβλήματα αντί να λύνονται έχουν γίνει πολύ μεγαλύτερα κι αυτό σημαίνει ότι η λύση τους θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Ελάχιστοι υποψήφιοι δήμαρχοι κατέβηκαν στην περιοχή να μιλήσουν με τον κόσμο. Η δήμαρχος δεν το έκανε, ούτε κάποιος από τη διοίκηση του δήμου, απ’ όσο ξέρω, έστω και προεκλογικά, για να δει πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και ποια είναι τα προβλήματα των κατοίκων. Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός, οπότε τη Δευτέρα θα ξέρουμε αν η διοίκηση της κας Τσανάκα βοήθησε το Περιγάλι ή όχι. Τι πιστεύει δηλαδή ο κόσμος».

ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Τα τελευταία 3 χρόνια κάνουμε μία πολύ φιλότιμη προσπάθεια να αποδείξουμε στην κα Τσανάκα ότι στο Περιγιάλι υπάρχει πρόβλημα. Πολλές φορές το παραδέχθηκε αλλά καμία φορά δεν είδαμε κάτι χειροπιαστό. Εμείς είπαμε εξ αρχής ότι δεν θεωρούμε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά αυτό από το να κάνουμε το απλό, δηλαδή να κόψουμε τα χόρτα, να κάνουμε μία μελέτη για  βιολογικό καθαρισμό και όχι αποχέτευση, το πώς οι σκουπιδιάρες δεν θα περνάνε μέσα και δίπλα από τα σπίτια των κατοίκων, απέχει. Θα ήταν πιο ειλικρινές να μας πει αυτό που φαίνεται. Ότι δεν έχει χρήμα, δεν έχει διάθεση, δεν έχει το δυναμικό για κάνει τέτοιο έργο. Κάθε φορά που πηγαίνουμε μας έλεγε ότι θα ασχοληθεί και μετά μας κατηγορούσε, τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Περιγαλίου, ότι κάνουμε αντιπολίτευση. Το χειρότερο δεν ήταν ότι δεν έκανε έργα, αλλά απαξίωσε την προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων που τρέχουν εδώ και χρόνια και πληρώνουν την εισφορά σε χρήμα και υποθήκευσε και το μέλλον. Γιατί ξεκινάμε από το μείον, ούτε καν από το μηδέν. Η λύση που θα πρέπει να δοθεί θα είναι πιο δύσκολη όσο περνάει ο καιρός. Και κάποια στιγμή, όλα αυτά τα εντάλματα πληρωμής που δεν έχουν σταλεί και μπαίνουν στα ταμεία του δήμου θα αρχίσουν να έρχονται βροχή την ερχόμενη πενταετία. Διότι θα έρθει και ο επίτροπος προληπτικού συνεδρίου και θα πει μα εδώ έχετε να παίρνεται ένα ποσό. Γιατί δεν τα πήρατε εδώ και 7 χρόνια; Πάνω από το Περιγιάλι υπάρχει ένα μαύρο σύννεφο. Κάποια στιγμή θα σκάσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *