Αυξάνονται από το Σάββατο τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου

Νέος πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εκλέχθηκε ο κ. Νίκος Τσιλογιώργης.  Ο τελευταίος σημείωσε πως η Θασιακή έχει μία ιστορία 88 ετών. Με αφορμή τις αρχαιρεσίες δήλωσε ότι «η πολιτιστική και κοινωνική πορεία της Θασιακής Ένωσης συνεχίζεται. Φέτος συμπληρώνονται 88 χρόνια πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς στην περιοχή και στο νησί μας. Έχουμε μία αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο, στον πρόεδρο. Ο προηγούμενος αποσύρθηκε μετά από πολυσήμαντη, πολύπλευρη και πολυποίκιλτη θητεία – οκ. Χιόνης εδώ και 40 χρόνια. Η Γενική Συνέλευση, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας. Το 9μελές Δ.Σ. ανανεώθηκε κατά το ήμισυ, έχουμε 4 καινούργια μέλη. Και συνεχίζουμε θέλοντας να πούμε ότι η επόμενη δραστηριότητά μας είναι η ημερήσια εκδρομή που θα πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 19 Μαΐου στο μοναστήρι της Εικοσιφοίνισσας και στο σπήλαιο Μαρά. Την Τετάρτη 22 Μαΐου θα κάνουμε μία βιβλιοπαρουσίαση του Ζαφείρη Ευστρατίου και μετά θα προγραμματίσουμε τις επόμενες δραστηριότητές μας. Το οργανόγραμμα έχει ήδη διαμορφωθεί από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο και συνεχίζουμε».

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Για την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου είπε ότι «έχουμε ένα ευχάριστο νέο. Από το Σάββατο 18 Μαΐου τα δρομολόγια αυξάνονται σε 6 και αυτό θα ισχύει όλη την καλοκαιρινή περίοδο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Πραγματικά είμαι ικανοποιημένος. Νομίζω ότι αν τηρηθούν τα δρομολόγια και δεν έχουμε κάποιες αποκλίσεις ή κάποια προβλήματα, θα είναι καλά. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί για αν κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δρομολόγια τη χειμερινή περίοδο. Θα είναι και οι τρεις εταιρείες στη γραμμή κι απ’ ό,τι μαθαίνω θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των θαλάσσιων γραμμών. Ως τώρα είχε τη δυνατότητα κάποια εταιρεία που ήθελε να δραστηριοποιηθεί στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής, να έρχεται για ένα 6μηνο και εκμεταλλευόμενη όλο το καλοκαίρι μετά να φεύγει και να επανέρχεται την άνοιξη. Αυτό, ύστερα από αίτημα της Θασιακής Ένωσης και των άλλων φορέων, θα τροποποιηθεί. Όποια εταιρεία θέλει να δραστηριοποιηθεί στις δύο πορθμειακές γραμμές θα πρέπει να το κάνει σε ετήσια βάση κι όχι ευκαιριακά, εκμεταλλευόμενη μόνο την τουριστική περίοδο».

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα βάλει και τους τοπικούς φορείς σε διαβούλευση για τα δρομολόγια, ώστε να συμμετάσχουν στη διαμόρφωσή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *