«Ας υπηρετήσουμε όλο το κοινό καλό που δεν είναι άλλο από την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου της ΒΦΛ Ν.  Βογιατζίδης

 

Οι απολυμένοι της ΒΦΛ συνεχίζουν να αντιδρούν στο ενδεχόμενο αδειοδότησης της νέας  εταιρείας  Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. καθώς την θεωρούν μία εταιρεία φάντασμα…  Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά ότι «Σε ό,τι αφορά την άδεια ξέρουμε και το υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας έχει αποστείλει έγγραφο ζητώντας να ενημερωθεί και αυτό για το τι ακριβώς συμβαίνει και η εκτίμηση μας είναι ότι έτσι όπως πάει να δοθεί η άδεια είναι παράνομη, υπάρχει νόμιμος τρόπος αδειοδότησης τον οποίο δεν γνωρίζουμε γιατί δεν ακολουθούν.

Επαναλαμβάνω ότι έτσι όπως πάει να εκδοθεί η άδεια είναι εντελώς παράνομη. Και  θέλω να πιστεύω μια και αυτό το έχω διαμηνύσει σε όλους τους υπαλλήλους, ότι δεν θα αναπτύξουν την δράση και δεν θα συμμετάσχουν στη δράση που έχουν αναπτύξει όλοι απέναντι μας το τελευταίο διάστημα.

Είμαστε 200 οικογένειες απολυμένοι του μεγαλομετόχου της ΒΦΛ  κ. Λαυρεντιάδη και δεν μπορούν κάποιοι να συμμετέχουν σε αυτό το έγκλημα εναντίον μας. Εμείς ευχόμαστε να συμβεί το καλύτερο και δεν θέλουμε να κλείσει το εργοστάσιο ή να μην δοθεί η άδεια, Εμείς όμως δεν θέλουμε να δοθεί με αυτό τον τρόπο η άδεια λειτουργίας στα Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.. Και στο τέλος τέλος εμείς θέλουμε και ζητάμε να επανέλθουμε στις δουλειές μας».

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ…

Και αναρωτήθηκε «Σε ποιες δουλειές να επανέλθουμε αν κλείσει το εργοστάσιο. Μην τρελαθούμε. Ένα εργοστάσιο που δώσαμε την ζωή μας και τις οικογένειες  μας για να υπάρχει μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να θέλουμε να κλείσει. Όχι δεν θέλουμε να κλείσει, απλά δεν μπορούμε να δεχθούμε παρανομίες στην πλάτη μας.

Δεν είναι δυνατό αυτή την ώρα που οκτώ μήνες είμαστε στους δρόμους, με αυτό τον τρόπο να δεχόμαστε να συμβαίνουν παρανομίες, Το παράνομο δεν θέλουμε.  Να συμβούν τα απολύτως νόμιμα. Εδώ εξάλλου παίζεται και ένα άλλο παιχνίδι. Ο κ. Λαυρεντιάδης προφανώς πονηρά σκεπτόμενος θέλει να χάσουμε όχι μόνο τις δουλειές μας αλλά και τις αποζημιώσεις μας.

Για αυτό και κάνει τις εταιρείες για να χαθούν όχι μόνο τα δικά μας κεκτημένα αλλά και τα κεκτημένα του δημοσίου.  Όσο για τη γνωμοδότηση του ΙΚΑ σαφώς και είναι μια θετική εξέλιξη δεν αρκεί όμως αυτό. Θα πρέπει και όλα τα υπόλοιπα να είναι σύννομα. Εδώ υπάρχει σοβαρή παρατυπία στη διαδικασία έκδοσης αδείας και δη με τον τρόπο που πάει να βγει αυτή η άδεια. Γιατί δεν ακολουθούν το νόμιμο τρόπο; Γιατί η ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ έκλεισε; Μέχρι προχθές ακόμη ο λαλίστατος κ Μπεχράκης ήταν αυτός που έβγαινε και έλεγε ότι ήρθαμε για να μείνουμε.

Η κ. Κουλουρά ήταν αυτή που διαφημιζόταν ακόμη και σε σποτ και έλεγε ότι η εταιρεία πάει καλά και επαναλάμβανε τα ίδια ακόμη και σε σποτ. Διακυβεύονται πάρα πολλά σε αυτή την υπόθεση και θα πρέπει όλοι τους να τηρήσουν απαρέγκλιτα το νόμο και να είναι πολύ προσεκτικοί. Όχι με το μάτι να κρίνουν. Εδώ το υπουργείο Εργασίας λέει ότι τους υπόκρυψαν στοιχεία.

Το ίδιο το υπουργείο το αντιλαμβάνεται αυτό. Δεν τους έχουν παρουσιάσει την πραγματικότητα και αυτό το βλέπουμε και από τα έγγραφα που ζήτησαν μέσω εισαγγελίας. Και ξέρουμε πολύ καλά για ποιο λόγο δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί με τον τρόπο που παρουσίασαν τα στοιχεία».

 

ΣΤΗΡΙΞΗ

 

Στο ερώτημα τι έγινε τελικά με το γραφείο Ανάπτυξης στην Περιφέρεια ο ίδιος σχολιάζει ότι  «Αν  στόχος είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και όλες οι διαδικασίες χωρίς να κλείνει κανείς το μάτι, τότε ναι, να προχωρήσουμε. Για αυτό και δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του ΤΕΕ το οποίο Επιμελητήριο είναι γνωστό πώς έχει συμπεριφερθεί πριν ένα χρόνο περίπου όταν κάλεσαν τους ίδιους τους μηχανικούς της εταιρείας να γνωμοδοτήσουν για την εταιρεία, όταν το ίδιο ήταν αναρμόδιο να βγάλει μια γνωμοδότηση.

Επιπλέον στο ίδιο το ΤΕΕ αν δείτε ποιοι είναι μέλη της διοικούσας θα καταλάβετε την ανακοίνωση. Εκτός αν υπάρχουν καλές και κακές διαμαρτυρίες, τις οποίες κρίνει το ΤΕΕ, όπως κρίνει και ποια είναι τα κακά και ποια τα καλά μέσα ενημέρωσης, μια και κάποιοι παρουσιάζουν καλώς τα γεγονότα και κάποιοι κακώς. Μένει να μας πουν και ποιες εφημερίδες να διαβάζουμε….

Και για να μπω στον κύριο δρόμο θα ήθελα το ΤΕΕ να ζητήσει από τους συναδέλφους του μηχανικούς, τη γνωμάτευση που έχει κάνει το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, εξαίρετοι μηχανικοί και αυτοί, που δείχνει τεράστια κενά ασφαλείας στην ΒΦΛ.

Ας την ζητήσουν λοιπόν και αυτή την μελέτη και ας υπηρετήσουμε όλο το κοινό καλό που δεν είναι άλλο από την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου μέσα στις ασφαλείς όμως εγκαταστάσεις του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *