«Ας καταλήξει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας τι θέλει να κάνει με την εκπαίδευση των προσφύγων» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας   A. Μουμτζάκης

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων  και στην Καβάλα λόγω και των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μουμτζάκης Απόστολος.

«Όταν μιλάμε για εκπαίδευση των μεταναστών εμείς γνωρίζουμε ορισμένα μόνο πράγματα, Στην αρχή ξέραμε ότι αυτή η εκπαίδευση θα παρασχεθεί σε όμορα δημοτικά σχολεία, τώρα μαθαίνουμε ότι η Αθήνα σκέφτεται η εκπαίδευση να γίνεται μέσα στους καταυλισμούς. Παρόλα αυτά θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε εκ των προτέρων ότι οι δράσεις που γίνονται έως σήμερα δεν είναι κάτι άλλο παρά μια δράση από το ίδρυμα Μοχάμετ Άλη και αυτό ζήτησε τη βοήθεια των ντόπιων εκπαιδευτικών και σε αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκαν πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές.

Μιλάμε για ένα πρόγραμμα για να συνηθίζουν αυτά τα παιδιά την ελληνική πραγματικότητα, να μάθουν ελληνικά όσα βέβαια μπορούν σε αυτό το διάστημα και από εκεί και πέρα αναμένουμε να δούμε τι σκέφτεται να κάνει το υπουργείο Παιδείας για να ενταχθούν τα άτομα αυτά αν αυτό γίνει βέβαια κάπου πιο συγκεκριμένα» σημείωσε αρχικά.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ;

Πρόσθεσε δε πως «Η πληροφόρηση άλλαξε και ίσως μέσα στο Ασημακοπούλου να έχουμε ένα σχολείο για τα 55 παιδιά που πρέπει να πάνε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Αλλά το ίδιο το υπουργείο πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει και το κυριότερο για μένα είναι να μην επιτρέψουμε να μπουν οι ΜΚΟ μέσα. Γιατί αν έρθουν μέσα στο Στρατόπεδο για παράδειγμα ξέρουμε ότι η Ε,.Ε. θέλει να δώσει χρήματα μόνο στις ΜΚΟ για την εκπαίδευση και όχι στο υπουργείο και αυτές θα κάνουν ό,τι νομίζουν καλύτερο για το θέμα της εκπαίδευσης. Ας περιμένουμε να δούμε τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και εκεί να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση