Αρνητικά τα τεστ για κορωνοϊό των υπαλλήλων της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Σε τεστ για κορωνοϊό, υποβλήθηκαν δέκα άτομα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Κυριάκο Σταυρίδη, μετά το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε υπάλληλο της εν λόγω Υπηρεσίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (22/10) ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με το θέμα.

Όπως σημείωσε ενημερώθηκαν  το μεσημέρι της Τετάρτης (21/10) ότι μια υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που προέρχεται από το πρόγραμμα ”Κοινωφελούς Εργασίας”, βρέθηκε θετική στο τεστ που της έγινε για τον κορωνοϊό. Είχε δέκατα, την προέτρεψαν από την υπηρεσία να πάει στον γιατρό και τελικά βρέθηκε θετική  ενώ είχε επαφή με πρόσωπο από την Χρυσούπολη. Η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν ήταν στην αποκομιδή απορριμμάτων, αλλά σε γραφείο. Πήγαινε στο γραφείο γύρω στις 8 το πρωί που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι είχαν φύγει και με αυτούς που ήρθε σε επαφή ήταν με τα άτομα του γραφείου. Το πρωί της Πέμπτης (22/10) όλα τα άτομα του γραφείου, περίπου 10, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κυριάκο Σταυρίδη, έκαναν το τεστ και περίμεναν  τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο Σταυρίδη όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. Ο ίδιος είπε ότι «μόλις πληροφορηθήκαμε ότι υπήρχε στην υπηρεσία περίπτωση αδιαθεσίας, απομακρύναμε αμέσως την υπάλληλο. Είχε πάει ήδη να δει τι γίνεται στο σπίτι και σε δεύτερο στάδιο στο νοσοκομείο για τεστ. Πληροφορηθήκαμε την Τετάρτη πως όντως ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα και δώσαμε εντολή όποιοι πέρασαν από το γραφείο να κάνουν  το τεστ. Κάναμε το τεστ το πρωί της Πέμπτης και το μεσημέρι μας ειδοποίησαν ότι όπλα ήταν αρνητικά. Το κάναμε για να προστατεύσουμε τους συνεργάτες μας και τους εαυτούς μας.

Θεώρησα σωστό και το υγειονομικό πρωτόκολλο αναφέρει πως πρέπει κάποιες μέρες από το τεστ να παραμείνω σπίτι, μέχρι να δούμε ακριβώς τι γίνεται. Ήταν ένα προληπτικό τεστ. Καλό είναι να κρατήσουμε τα υγειονομικά μέτρα και να μείνουμε στο σπίτι μας».

ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «πράγματι η διαδικασία δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Να ενημερώσω τον κόσμο ότι πρέπει να προφυλαχθούμε, να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω. Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα προστασίας τα οποία μας λένε. Η διαδικασία από το πρωί δεν είναι και η καλύτερη, να είσαι με το άγχος μήπως είσαι θετικός. Και μόνο αυτό το κομμάτι που ζήσαμε οι υπάλληλοι που πήγαμε, δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Φανταστείτε να έβγαινε θετικό πώς θα ήμασταν αυτήν τη στιγμή. Θα άλλαζε η ζωή μας. Συνεπώς, προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας μέχρι να τελειώσει όλο αυτό».

Για την Υπηρεσία είπε ότι «υπάρχουν άτομα που μας αναπληρώνουν αυτήν τη στιγμή. Το πρωί (σ.σ. την Παρασκευή) όλα πήγαν καλά, ο δήμαρχος ήταν κάτω στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Όλα δουλεύουν κανονικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *