Αρνητικά τα δείγματα του Νοσοκομείου Καβάλας στον κορωνοϊό

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κλειτσιώτης αναφορικά με το μοναδικό περιστατικό με 55χρονη σημείωσε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ και άτομο συγγενικό της εν λόγω γυναίκας που εξετάστηκε αποδείχθηκε αρνητικό στον ιό μετά την εξέταση που του έγινε. Στο μεταξύ λαμβάνουν διαρκώς δείγματα από εξετάσεις ατόμων από το ΑΧΕΠΑ.

 Ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε αρχικά ότι «Πράγματι άλλη μια ημέρα στο Νοσοκομείο Καβάλας με άλλα 4 δείγματα να έχουν έρθει από το ΑΧΕΠΑ ευτυχώς αρνητικά. Πλέον παίρνουμε και εμείς περισσότερα δείγματα καθημερινά αλλά ευτυχώς θα πω και πάλι είναι αρνητικά τα περισσότερα που έχουμε πάει.

 Το βράδυ της Δευτέρας παραλάβαμε  4 αρνητικά, συνολικά στείλαμε 16 τις τελευταίες ημέρες. Βέβαια αυτό ισχύει για μέχρι το βράδυ της Τρίτης, οπότε θα υπάρχει και συνέχεια και θα στείλουμε και άλλα δείγματα μέχρι να ξεκινήσουμε εδώ στο Νοσοκομείο της Καβάλας την ανάλυση των δειγμάτων ώστε να ξέρει ο κόσμος αν είναι θετικός ή αρνητικός στον ιό. Σαφώς και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Μέχρι τώρα έχουμε 1 θετικό που είναι στο Νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη. Είναι σε καλή κατάσταση, μιλάμε κάθε μέρα. Δεν θα βγει ακόμη, αλλά είναι σε καλή κατάσταση το συμβάν. Μέχρι σήμερα στείλαμε πάνω από 50 δείγματα. Θα έχουμε σαφής ενημέρωση για τα αρνητικά, για όσα περιμένουμε. Για το περιβάλλον της 55χρονης Καβαλιώτισσας που νόσησε αναμένουμε απαντήσεις. Το ένα από τα δείγματα των συγγενών που στείλαμε ευτυχώς βγήκε αρνητικό, αναμένουμε τώρα και το άλλο».

 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 Αναφορικά με την κατάσταση των νοσηλευτών και των γιατρών στο Νοσοκομείο Καβάλας τόνισε ο διοικητής του ιδρύματος ότι «Να πω ότι το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, προσφέρει τα πάντα, κάνει το καλύτερο δυνατό χωρίς να παραπονιέται. Είμαι και εγώ εδώ κάθε μέρα, τους εμψυχώνω και νομίζω ότι θα ανταπεξέλθουν όλοι άριστα στον ρόλο τους. Πάνε πολύ καλά μέχρι στιγμής και θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά.

 Στον κάθε ασθενή που έρχεται στο Νοσοκομείο μας, κάνουν το καλύτερο δυνατό για να τον εξυπηρετήσουν, φορούν την στολή τους, παίρνουν τα δείγματα και εξυπηρετούν τον κάθε ένα.

 Εμείς αναφορικά με το εργαστήριο το έχουμε έτοιμο από την προηγούμενη εβδομάδα. Απλά αναμένουμε τα υλικά. Δεν εξαρτάται από εμάς.  Υπάρχει έλλειψη του αναγκαίου υλικού πανευρωπαϊκά. Μόλις έρθει το υλικό θα πάμε αμέσως σε ελέγχους δειγμάτων».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύθηκε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη « Έτσι και αλλιώς αυτό το διάστημα πήραμε 9 νοσηλευτές και θα πάρουμε άλλους 15 νοσηλευτές και 3 γιατρούς.

 Αυτό άλλωστε ανέφερε και ο υπουργός Υγείας, που μας είπε ότι οι 2000 θέσεις  γιατρών – νοσηλευτώ πανελλαδικά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Αναγκαία θα έρθουν τα άτομα αυτά. Πιστεύω και μακάρι να μην έχουμε έξαρση αλλά αν χρειασθεί ανάγκη το υπουργείο μας είπε ότι θα πάρουμε και άλλο κόσμο. Τηρούμε τις οδηγίες, μένουμε το σπίτι για να σπάσουμε επιτέλους την αλυσίδα του ιού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *