«Από το 1915 το Σωματείο «Άγιος Νέστωρ» προσφέρει στον άνθρωπο» δηλώνει η Πρόεδρος του Νίκη Ανέστη

Από το 1915 λειτουργεί το Σωματείο «Άγιος Νέστωρ» που συνεχίζει αδιάλειπτα τις δραστηριότητες του. Όπως έγινε γνωστό από την πρόεδρο του κ. Νίκη Ανέστη την περίοδο του Πάσχα έστειλαν τα δώρα στους φυλακισμένους των φυλακών Κομοτηνής.

Η Κ. Ανέστη ανέφερε ότι «Πραγματικά το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών Καβάλας Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ είναι από το 1915 σε ισχύ και σε συνεχή δράση. Δεν σταμάτησε ποτέ να ενεργοποιείται και τότε βέβαια είχε στα 50 πρώτα χρόνια την αποκλειστική ευθύνη για τις φυλακές που είχαμε εδώ στην Καβάλα και τους φυλακισμένους όπως και για το εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου το οποίο είχε υπό την πλήρη προστασία και ευθύνη του και μετά όταν έφυγαν οι φυλακές για την Κομοτηνή το παρέδωσε στην Μητρόπολη της πόλης μας.

Από τα παλιά και δραστήρια λοιπόν στελέχη του Σωματείου πήραμε και εμείς την σκυτάλη και συνεχίζουμε τις δράσεις αυτού του σωματείου. Βέβαια κάποια νεώτερα Δ.Σ. του Σωματείου είδαν ότι επειδή κάπως βελτιώθηκαν οι συνθήκες στις φυλακές έβαλαν και έναν δεύτερο στόχο μέσα στο Σωματείο. Δηλαδή αποφάσισαν να δίδονται και 10 υποτροφίες σε καβαλιωτόπουλα καθόλα τα χρόνια των σπουδών τους, εφόσον είναι συνεπή και πληρούν τα κριτήρια που μπαίνουν κάθε φορά».

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Η ίδια σημείωσε ότι την τρέχουσα χρονικά περίοδο και με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων στις φυλακές Κομοτηνής και εν όψει το Πάσχα «στείλαμε είδη προσωπικής  υγιεινής και γενικής καθαριότητας.

Ενημερωθήκαμε ότι όλοι παρέλαβαν τα δώρα ενώ δεχθήκαμε και τις ευχαριστίες των αποδεκτών μια και όπως και οι ίδιοι λένε δεν τους ξεχνάμε ποτέ και είμαστε πάντοτε κοντά τους, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αυτή ήταν η δράση μας ενώ και οι υποτροφίες χορηγούνται κανονικά. Παράλληλα είμαστε κοντά σε κάθε φιλανθρωπική, κοινωνική, ανθρώπινη δράση και βοηθάμε σε όποιον μας το ζητήσει.

Την Κυριακή το απόγευμα θα στηρίξουμε τη δράση του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα. Μια δράση ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Πελεκανίδη. Άμεσα αυτές είναι οι δράσεις μας και προχωράμε κανονικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *