Από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου θα εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας προχωρά στην εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ηλία Καλανταρίδη το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 15 Ιουλίου.

Ο κ. Καλανταρίδης είπε ότι «κάνουμε ένα ακόμη βήμα σ’ αυτήν τη διαδικασία. Ουσιαστικά είναι το τελευταίο από μία διαδικασία  η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό κι έχει περάσει από πολλά στάδια, αποφάσεις, έργα κλπ. Όντως την Τρίτη βγήκε ένα Δελτίο Τύπου από το δήμο Καβάλας με το οποίο ανακοινώνουμε ότι από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης μπαίνει σε λειτουργία. Τις προηγούμενες μέρες εκτυπώθηκαν και οι κάρτες των μονίμων κατοίκων. Όσοι είχαν υποβάλλει τη σχετική αίτηση και δικαιώθηκαν, αυτή τη στιγμή ενημερώνονται από την Υπηρεσία. προσέρχονται και παραλαμβάνουν αυτήν την κάρτα. Οπότε, θεωρούμε ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο και μπορεί πλέον η ελεγχόμενη στάθμευση να μπει σε λειτουργία».

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, είπε ότι «το μέτρο θα αστυνομεύεται από τη Δημοτική Αστυνομία. Τα άτομα που έτσι κι αλλιώς κινούνται καθημερινά στο κέντρο της πόλης προκειμένου να ελέγχουν τις παράνομες σταθμεύσεις, θα επιφορτιστούν και μ’ αυτό το έργο. Θα δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα ιδίως στην αρχή του μέτρου διότι πιστεύω ότι έτσι θα ενημερωθεί καλύτερα και το κοινό, βλέποντας δηλαδή τη Δημοτική Αστυνομία, να επιτηρεί τους συγκεκριμένους χώρους. Θα πρέπει πλέον να καταλάβουν όλοι ότι μπαίνουμε σε μία καινούργια εποχή, θεωρώντας ότι θα καταφέρουμε να βάλουμε ένα ακόμη λιθαράκι στην τακτοποίηση γενικότερα της κατάστασης με τις σταθμεύσεις των οχημάτων στο κέντρο της πόλης που τόσο πολύ ταλαιπωρεί τον κόσμο.

Θα υπάρξει κάποια τακτοποίηση. Δεν πρόκειται, βεβαίως, να λυθεί το πρόβλημα, δεν περιμένουμε θαύματα αλλά όπως έχει δείξει και το παρελθόν, μπορεί η ελεγχόμενη στάθμευση να βοηθήσει να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες. Η Καβάλα έχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ο σκοπός της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι να αποτρέψουμε έστω κάποιους από αυτούς οι οποίοι έπαιρναν το όχημά τους και κατέβαιναν στο κέντρο ευελπιστώντας ότι θα βρουν χώρο να σταθμεύσουν με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση γενικότερα του κυκλοφοριακού φόρτου στις λίγες οδούς που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης και βέβαια στους χώρους στάθμευσης όπου εκεί η κατάσταση είναι τραγική. Από τη στιγμή που κάποιος πρέπει να πληρώσει έστω μισό ή ένα ευρώ, ότι θα το σκεφτεί δύο φορές κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μία μείωση του κυκλοφορικού φόρτου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *