«Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλάι των εργαζομένων του ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’», δηλώνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών, Μαρία Φραντζεσκάκη

Την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας απέκτησαν οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στο αίτημά τους να μονιμοποιηθούν. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κα Μαρία Φραντζεσκάκη δήλωσε ότι οι εργαζόμενες έχουν απόλυτο δίκιο στο αίτημά τους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Αυτοί οι άνθρωποι, γυναίκες ως επί το πλείστον, έχουν πάνω από 15 χρόνια η κάθε μία σ’ αυτήν την ομηρία, σ’ αυτό το πρόγραμμα το οποίο είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό και καλό για τους δήμους, διότι το έχουμε ανάγκη. Το χρειαζόμαστε διότι εξυπηρετούνται πάρα πολλές ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Αυτοί οι εργαζόμενοι κάθε χρόνο ζουν με την αγωνία αν θα ανανεωθούν ξανά οι συμβάσεις και αν από 1 Ιανουαρίου έχουν την εργασία τους.

Προσέφυγαν σε μία αγωγή που έγινε το Γενάρη του 2019 και ήρθε η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης (σ.σ. χθες). Επειδή, όμως, είμαστε στο μεταίχμιο της διοίκησης, δηλαδή αλλάζει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας  από 1 Σεπτεμβρίου, οι δύο δικηγόροι, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας και ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων, ο οποίος είναι ο κ. Λεωνίδας Παππάς, είχαν προ-συνεννοηθεί για να πάρει μια αναβολή η δίκη, διότι δεν είχε ετοιμαστεί και από την πλευρά του πολύ καλά λόγω των πολλών εργασιών και υποθέσεων που είχε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, ο κ. Αγελαράκης.

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, παρέστη η πρόεδρος του «Βοήθεια στο σπίτι» η κα Δέσποινα Κοκοτζή. Ανέλυσε τα προβλήματα και το φόβο που έχουν οι εργαζόμενοι, μήπως με την αλλαγή κυβέρνησης και δεν προχωρήσει σ’ αυτήν την ανανέωση των συμβάσεων ή να μην έχει καλή έκβαση η δίκη».

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Βέβαια, είμαι κάθετα αντίθετη στο ότι δεν θα ανανεωθούν γιατί δεν ξέρει κανείς ποια κυβέρνηση θα προκύψει και αν η νέα κυβέρνηση, αλλοίμονο αν η κάθε κυβέρνηση που προκύπτει να μην θέλει το καλό των εργαζομένων. Έγινε, λοιπόν, μία έντονη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και λίγο- πολύ κατηγορηθήκαμε για ακόμη μία φορά, παρ’ ό,τι έχουμε χάσει τις εκλογές και δεν έχουν σταματήσει ακόμα να και σήμερα να κατηγορούν, ότι δεν θέλουμε να είμαστε σ’ αυτή τη δίκη, και για ποιον λόγο κλπ. Θέλω να τονίσω ότι από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλάι αυτών των εργαζομένων κι έτσι τελικά αποφασίστηκε να γίνει ερήμην του Δήμου Καβάλας, χωρίς δικηγόρο –ψηφίστηκε απ’ όλο το δημοτικό συμβούλιο, αυτή η δίκη, με ό,τι συνέπειες θα υπάρχουν ως προς το δημοτικό συμβούλιο. Για πολιτικούς λόγους και για λόγους ανθρωπιάς, πρέπει να συνεχιστεί και να γίνουν οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Διότι, πριν λίγο καιρό ακούστηκε ότι ο κ. Τσίπρας τους έταξε να γίνει ένας νέος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για να τις μονιμοποιήσει. Όμως, μέσα σ’ αυτόν τον διαγωνισμό, όπως έγινε και με τους πρώην μόνιμους συμβασιούχους των δήμων, τελικά πάρα πολλοί από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα έχασαν τη θέση τους, διότι έβαλε κι άλλα κριτήρια κι έτσι κι άλλοι εργαζόμενοι κατέλαβαν αυτές τις θέσεις. Αυτόν το φόβο έχουν κι αυτές οι γυναίκες, γι’ αυτό ζητούν να γίνουν αορίστου χρόνου. Και φυσικά είμαστε στο πλευρό τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *