Από την Δευτέρα 100 παιδιά θα φιλοξενηθούν σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας

Περί τα 100 παιδιά θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας την περίοδο του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Τουλκίδη, το πρόγραμμα δικαιολογεί 100 παιδιά.

Όπως εξήγησε «Όλες οι εγγραφές έγιναν και τελικά 118 αιτήσεις για παιδιά έγιναν ενώ οι 4 ήταν εκτός αξιολόγησης από τα κριτήρια συμμετοχής ακόμη. Οι άλλες αξιολογήθηκαν με βάση το εισοδηματικό κριτήριο τελικά μια και δεν βάλαμε άλλο κριτήριο.

4 παιδαγωγούς πήραμε λόγω κονδυλίων, 1 άτομο ανά 25 παιδιά και έτσι πήραμε 100 παιδιά. Θα στεναχωρήσουμε 8 συμπολίτες μας πέρα από αυτούς που δεν μπορούσαν να μπουν λόγω κριτηρίων.

Μένουν κάποιοι εκτός αλλά είναι αδύνατο να γίνει κάτι άλλο. Δευτέρα λοιπόν ξεκινάμε. 1 νηπιαγωγός και 3 δασκάλες θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα.

Η σωστή κίνηση για να γίνει το πρόγραμμα είναι να ανεβεί περί τα 200-250 ευρώ το κόστος ανά παιδί το οποίο με κάποια κοινωνικά κριτήρια θα μπορεί να είναι χαμηλότερο Με μέσο όρο όμως στα 200 ευρώ αντίτιμο το πρόγραμμα μπορεί να γίνει αυτόνομο και με αντίτιμο πια να λειτουργεί. Αυτό θα βοηθήσει να ξεφύγουμε από τον επίτροπο και από τις εγκρίσεις της αποκεντρωμένης.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται καν να έχουμε κριτήρια. Όποιος θέλει να μπει στο πρόγραμμα και εφόσον καταβάλλει το αντίτιμο θα πετύχει τον στόχο του. Αυτή θα είναι η δική μου πρόταση στη νέα διοίκηση ώστε να παίρνει όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου κριτηρίου.

Θα χρειασθεί μια καλύτερη οργάνωση βέβαια μια και θα χρειασθούν 2 σχολεία σίγουρα . Ευχαριστώ πολύ το προσωπικό του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» που δουλεύει για να δεχθεί και να καταχωρήσει αιτήσεις ώστε να έχουμε την τελική μας λίστα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *