Από σήμερα γίνονται τέσσερα τα δρομολόγια καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Από σήμερα τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου από δύο καθημερινά αυξάνονται σε τέσσερα, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των Θασίων αλλά και των επαγγελματιών της Καβάλας. Οι πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογεώργης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιλογεώργης σημείωσε πως «αφού πέρασε βέβαια ο Χειμώνας με όλα τα προβλήματα, μπαίνουμε τώρα σε μια κανονικότητα. Ήδη δειλά δειλά αρχίζει και η θερινή περίοδος, από την Παρασκευή λοιπόν (σ.σ. σήμερα) τα δρομολόγια γίνονται τέσσερα όπως ζητάμε για τους χειμερινούς μήνες. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε μέχρι τον Οκτώβριο άλλα προβλήματα. Όταν ένα θέμα το κυνηγάς και διεκδικείς και νομίζω ότι τα αιτήματα του επιβατικού κοινού της Θάσου και της Καβάλας είναι απόλυτα δίκαια. Το ότι συμφωνούν όλοι οι φορείς με τις προτάσεις της Θασιακής αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από την άλλη μεριά όμως πρέπει να δούμε ότι ο ερχομός νέων εταιριών θα δημιουργήσει άλλα δεδομένα. Ήδη λοιπόν έχουμε εδώ και δυο χρόνια τρίτη εταιρία, από ότι ακούγεται και πιστεύω ότι οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες θα έχουμε και την έλευση τέταρτης ναυτιλιακής εταιρίας, κατά συνέπεια όσοι περισσότεροι βρίσκονται εδώ γιατί πρέπει να πω ότι τα χρήματα είναι πολλά. Η κίνηση προς τη Θάσο και αντίστροφα είναι αυξημένη τα τελευταία χρόνια, κατά συνέπεια αντέχουν αρκετά».

ΖΩΝΤΑΝΗ

Τόνισε δε με έμφαση πως «εκείνο που πρέπει να διεκδικήσουμε όμως και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε είναι να κρατηθεί ζωντανή η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου. Πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε γιατί βλέπω ότι όλοι οι φορείς σύσσωμοι, δηλαδή Δήμοι Θάσου και Καβάλας, Αντιπεριφέρεια, Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο, Ιατρικός Σύλλογος και λοιποί θεσμικοί φορείς κοντά και η Θασιακή Ένωση Καβάλας διεκδικούμε το αυτονόητο. Βέβαια διεκδικούμε όχι αυτά που ενδεχομένως θα θέλαμε να είχαμε όπως είχαμε πριν δέκα ή είκοσι χρόνια, αλλά ωστόσο πρέπει η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου να κρατηθεί ζωντανή με καθημερινά δρομολόγια, αρκετά και επαρκή δρομολόγια. Δηλαδή όλη τη μέρα, να έχουμε και απογευματινά δρομολόγια. Κατά συνέπεια από την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, αυτά τα δρομολόγια το καλοκαίρι από τον Ιούνιο ενδεχομένως να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, να πάμε δηλαδή στα πέντε καθημερινά και έξι τις Κυριακές, θα το δούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση