ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Από Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας θα απέχουν από τις δευτερογενείς μεταφορές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις σε προσωπικό

Από Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας θα απέχουν από τις δευτερογενείς μεταφορές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις σε προσωπικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη η κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού είναι τραγική. Όπως τόνισε συγκεκριμένα «οι ελλείψεις συνεχίζονται, στις εποχές των μνημονίων που ξεκίνησαν το 2010 συνεχίζεται κι έχουμε κι εμείς τα δικά μας μνημόνια. Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει κάποια άτομα, ένα άτομο έχει έρθει μέχρι τώρα. Περιμένουμε άλλον ένα συνάδελφο που προσελήφθη με μια άλλη προκήρυξη που έγινε. Δυστυχώς για την Καβάλα τα άτομα που είναι να έρθουν είναι δύο αλλά ουσιαστικά είναι σαν να κάναμε μια τρύπα στο νερό. Ένα άτομο πριν από δύο χρόνια είχε βγει στη σύνταξη, άλλο ένα θα φύγει το 2018, ουσιαστικά δύο έρχονται δύο φεύγουν άρα μηδέν. Όσο φιλότιμοι και να είμαστε εμείς υπερβάλλουμε εαυτό. Δυστυχώς δεν μπορούμε μόνοι μας να ανταπεξέλθουμε, τα προβλήματα πέριξ της Καβάλας στα Κέντρα Υγείας είναι τρομακτικά, δεν υπάρχουν κι εκεί πέρα προσλήψεις, αδυνατούνε να βγούνε ολόκληρες οι βάρδιες σε ολόκληρο το 24ωρο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να είμαστε αναγκασμένοι να καλύψουμε εμείς από την Καβάλα. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες και δεν θα έχουμε την καλύτερη ανταπόκριση που θα πρέπει να έχει κάποιο περιστατικό. Όσο και να φωνάζουμε τα τελευταία χρόνια δυστυχώς είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Από κει και πέρα και το Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχει προσωπικό, παρόλο που με μια προκήρυξη που είχε κάνει του ΟΑΕΔ με 4.000 άτομα για την υγεία πήρε δύο οδηγούς – πληρώματα ασθενοφόρων, τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθούν ως πληρώματα ασθενοφόρων με τις δευτερογενείς μεταφορές, δηλαδή εξιτήρια και επανεξετάσεις. Δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει, ουσιαστικά δεν κάνουμε τίποτα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ΕΚΑΒ με καθήκοντα άλλων οργανισμών. Με αυτό εμείς κάναμε τεράστια υπομονή, προσπαθήσαμε να βρούμε σε όλο αυτό το διάστημα εδώ και περίπου 8-9 μήνες μια λύση, κάναμε τις δικές μας προτάσεις».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συμπλήρωσε πως «δεν ακουστήκαμε, δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν ακουστήκαμε, για αυτό το λόγο κι εμείς από Δευτέρα θα ξεκινήσουμε κάποιες κινητοποιήσεις που ουσιαστικά θα είναι αποχή από δευτερογενείς μεταφορές. Δηλαδή από Δευτέρα δεν θα εκτελούνται οι μεταφορές από και προς το Νοσοκομείο οι προγραμματισμένες. Φυσικά και θα εκτελούνται όλα τα περιστατικά, θα εξυπηρετούμε τα πάντα που έχουν σχέση με το επείγον και βέβαια ο ρόλος του ΕΚΑΒ είναι αυτός, η επείγουσα νοσοκομειακή φροντίδα. Όταν λοιπόν με μειωμένο προσωπικό που δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν προσθέσει και καθήκοντα άλλων οργανισμών, καταλαβαίνει κανείς ότι έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και από τη Δευτέρα ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις μας και αυτό που ζητάμε ουσιαστικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι επιτέλους το Νοσοκομείο Καβάλας να αναλάβει αυτά που του αναλογούν. Ο οργανισμός του Νοσοκομείου να αναλάβει αυτά που του αναλογούν και να μη μεταφέρονται τα καθήκοντα αυτά στο ΕΚΑΒ το οποίο ούτως ή άλλως έχει αυξημένα καθήκοντα λόγω των επειγόντων. Έχει επίσης αυξημένα καθήκοντα όσον αφορά το κομμάτι το χιλιομετρικό. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας με αποτέλεσμα να τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Τη στιγμή που έπρεπε βάσει ευρωπαϊκών δεδομένων ανά περίπου 20.000 κόσμο να υπάρχει ένα ασθενοφόρο, θα έπρεπε στο Νομό Καβάλας στο χερσαίο τμήμα να υπάρχουν τουλάχιστον 5 ασθενοφόρα. Όταν υπάρχει περίπτωση το βράδυ που έχουμε δύο ασθενοφόρα και πολλές φορές έχουμε ένα ασθενοφόρο γιατί υπάρχει διακομιδή το βράδυ σε άλλο νομό, για όλο το νομό, είναι λίγο ως πολύ τραγική η κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *