«Αποφασίσαμε να σταματήσουν οι εργασίες και να κινηθούμε νομικά», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, για το συνεργείο των οπτικών ινών που προκάλεσε βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης

Καμία ευθύνη δεν φέρει η ΔΕΥΑΚ για τη διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Απόστολο Χρόνη, προκλήθηκαν ζημίες στον αγωγό στις οδούς Δράκοντος και Ομονοίας από τον εργολάβο των οπτικών ινών.

Ο κ. Χρόνης είπε ότι «δεν έφταιγε η ΔΕΥΑΚ. Ήταν δύο συνεργεία του εργολάβου που κάνει τις οπτικές ίνες, ένα στην οδό Δράκοντος και ένα στην Ομόνοια. Έκοψαν δύο αγωγούς της ΔΕΥΑΚ. Ο επάνω αγωγός, στη Δράκοντος, ήταν κεντρικός, μεγάλος και προκάλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλη την πόλη. Έφτασε μέχρι και τα Πεντακόσια και στον Τίμιο Σταυρό επάνω. Ήταν πολύ μεγάλη η βλάβη, με έναν πίδακα 3-4 μέτρα. Κι εκεί καθυστερήσαμε, αργήσαμε να κάνουμε την αποκατάσταση. Πήγαν τα συνεργεία άμεσα, ήθελε πάρα πολύ χρόνο να αδειάσει η γραμμή για να μπορέσει να γίνει συγκόλληση στη σωλήνα για να ξαναγεμίσει το δίκτυο το οποίο είχε αδειάσει ολόκληρο. Είναι επικίνδυνο γιατί έχει κόσμο που χρειάζεται το νερό και έγινε απροειδοποίητα. Βέβαια οι βλάβες όλες απροειδοποίητα γίνονται. Το πρόβλημα είναι ότι έμεινε η μισή πόλη χωρίς νερό. Έχουμε ζητήσει από τον εργολάβο να έχει μαζί του υδραυλικό. Ο υδραυλικός να τον συμβουλεύει πού θα σκάβει, πώς θα σκάβει. Εμείς έχουμε σχέδια όλων των δικτύων της πόλης στην Υπηρεσία. Μπορεί να έρχεται εκεί και να λέει ότι θέλω να πάω σ’ αυτόν τον δρόμο, δώστε μου το σχέδιο. Να του το δίνουμε, να έχει τον υδραυλικό να τον συμβουλεύεται. Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί. Και γι’ αυτό συναντηθήκαμε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του δημάρχου, με τον δήμαρχο και την τεχνική υπηρεσία, επειδή τη σύμβαση την έχει υπογράψει η Τεχνική Υπηρεσία με τον εργολάβο, όχι η ΔΕΥΑΚ. Κι αποφασίστηκε να δοθεί παύση εργασιών στις εργασίες που κάνει ο εργολάβος και εμείς να κινηθούμε νομικά. Διότι δεν είναι η μοναδική βλάβη, είναι η πολλοστή φορά που έχει συμβεί αυτό. Την Πέμπτη ήταν πάρα πολύ μεγάλη η βλάβη, γιατί ήταν κεντρικός αγωγός. Αλλά αποφασίσαμε να σταματήσουν οι εργασίες και εμείς να κινηθούμε νομικά. Να ζητήσουμε τις εργατο-ώρες που έχουμε απασχοληθεί από την αρχή του έργου μέχρι σήμερα, το νερό που έχει χαθεί, τα υλικά που έχουμε βάλει, τη δυσφήμιση που έχει υποστεί η εταιρεία, ό,τι τέλος πάντως μπορούμε να καλύψουμε».

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Και πρόσθεσε πως «Κατά τα άλλα, στη ΔΕΥΑΚ παλεύουμε κάθε μέρα. Δεν έχει μπει ακόμη στο δρόμο της. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Απλά δουλεύουμε μεθοδικά, κάθε μέρα, με υπομονή κι επιμονή και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *