Απορρίφτηκαν τα 47  αιτήματα των εργαζομένων της ΒΦΛ για επιστροφή στην εργασία τους

 

Συζητήθηκαν  την περασμένη εβδομάδα  στο Πρωτοδικείο  Καβάλας 47 αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΦΛ  προκειμένου 47 απεργοί να επιστρέψουν προσωρινά στην εργασία τους. Η αλλαγή στα έως τώρα δεδομένα αφορά την στάση της εταιρίας, η οποία προσήλθε στο Δικαστήριο  με μάρτυρες. Επρόκειτο για δύο τουλάχιστον εργαζόμενους που δήλωσαν στον δικαστή ότι υπάρχουν λόγοι τα αιτήματα των απεργών να μην γίνουν δεκτά.

Στο Πρωτοδικείο Καβάλας άρχισε η διαδικασία συζήτησης αιτήσεων έκδοσης προσωρινών διαταγών, διαδικασία που επέλεξε  συγκεκριμένα και σταθερά το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΦΛ, για να επανέλθουν μέλη του στο εργοστάσιο, να επανέλθουν στην εργασία  τους, στα πόστα τους με τους προηγούμενους εργασιακούς όρους.

Οι δύο πλευρές, προσήλθαν κάθε μια με τα επιχειρήματά της, στην ακροαματική διαδικασία, που ήταν σχετικά σύντομη, έγινε κεκλεισμένων των θυρών, στο γραφείο του δικαστή που τις εκδίκασε.

Το σωματείο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Νίκο Βογιατζίδη και δύο δικηγόρους, ενώ για πρώτη φορά  σε εκδίκαση  τέτοιων υποθέσεων η εταιρία  παρουσίασε και μάρτυρες υπέρ των απόψεών της. Επρόκειτο για εργαζόμενους που ποτέ δεν έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις, οι οποίοι  ισχυρίστηκαν ότι αν οι απεργοί επιστρέψουν στο εργοστάσιο, απειλούνται ακόμη και επεισόδια, αφού ανάμεσα στους απεργούς και σ΄ αυτούς που δουλεύουν κανονικά, υπάρχουν σοβαρές διαφορές, ακόμα και μηνύσεις. Οι αποφάσεις αναμένονταν  για  χθες το απόγευμα και τελικά  το Πρωτοδικείο Καβάλας απέρριψε όλες τις αιτήσεις έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου 47 απολυμένοι να επιστρέψουν στο εργοστάσιο της ΒΦΛ.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι  σε κατάσταση αναμονής ήταν χθες οι απολυμένοι της ΒΦΛ για την απόφαση του δικαστηρίου για την επιστροφή ή μη 47 απολυμένων στο εργοστάσιο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης.

«Αναμέναμε χθες  την συνέχεια των προσωρινών διαταγών που εκδικάζονται με προσωρινές διαταγές. Αυτή η απόφαση αναμένονταν  από τη δίκη της Παρασκευής και αφορά 47 συναδέλφους μας.

Αυτή η απόφαση είναι μια προσωρινή ωστόσο απόφαση και δεν αφορά το καθεαυτό δικαστήριο. Αφορά δηλαδή στο κατά πόσο μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν στη δουλειά γιατί για εμάς αυτό είναι το επείγον. Άλλωστε όλα αυτά που γίνονται μας δείχνουν ότι για εμάς δεν μπορεί να υπάρχει αύριο. Ίσως με όσα γίνονται και λέγονται να μην υπάρχει καν εργοστάσιο αύριο, άρα και εμείς τι δουλειά θα έχουμε.

Και είναι βασικό και καίριο οι άνθρωποι να γυρίσουν μέσα στον χώρο εργασίας τους ενώ είναι για εμάς βασικό να υπάρχει εξασφαλισμένη ασφάλεια και για τον χώρο εργασίας και φυσικά για τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Εμείς τέλος θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε ενώ οι αγώνες μας συνεχίζονται. Δεν θα σταματήσουμε αν και οι 200 συνάδελφοι δεν επιστρέψουμε στον χώρο εργασίας μας, εκεί από όπου παράνομα μας έδιωξαν.

Ο αριθμός όσων επέστρεψαν είναι μόνο μετά από προσωρινές διαταγές 10 εργαζομένων. Και το εργοστάσιο υπολειτουργεί, δουλεύει στο 15% και έχει σταματήσει τελείως για λόγους συντήρησης οπότε τίποτε δεν λειτουργεί.

Η διοίκηση δεν μας αναγνωρίζει, δεν υπάρχει κάποια επαφή μαζί τους και εμείς περιμέναμε  την δικαστική απόφαση για να μπει και στην ουσία η δικαστής και να βγάλει μια θετική απόφαση για εμάς η οποία θα είναι ένα μέτρο πίεσης ώστε να συζητήσουμε σοβαρά με τη διοίκηση  και να επανέλθουμε στις θέσεις εργασίας μας».

Μετά την χθεσινή δικαστική απόφαση ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε με έμφαση  ότι «εμείς συνεχίζουμε δυναμικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.