Απολύθηκε εργαζόμενη από το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Στην απόλυση μίας εργαζόμενης προχώρησε η Διοίκηση του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα παρά το γεγονός ότι στις 29 Μαρτίου υπάρχει 3μερής επιτροπή με το ΣΕΠΕ για να διευθετηθεί η διαφορά που υπάρχει με 3 συνολικά εργαζόμενους. Την έκπληξή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κώστας Ποδάρας για την απόλυση αυτή την οποία χαρακτήρισε εκδικητική.

Ο κ. Ποδάρας είπε ότι «την Τρίτη πληροφορήθηκα από τη μία εργαζόμενη ότι της τηλεφώνησαν για της πουν ότι απολύεται. Αυτό μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη διότι στις 21 του μήνα έχουμε μία τριμερή επιτροπή στο ΣΕΠΕ. Συμφιλιωτική επιτροπή του άρθρου 3 περί αναθεώρησης  του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Και αυτό μου προξένησε μεγάλη έκπληξη διότι ποιος λόγος να απολύσουν μόνο τη συγκεκριμένη υπάλληλο του ιδρύματος. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Είμαι στην Αθήνα, στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Μόλις ανεβούμε στην Καβάλα θα το ερευνήσουμε πιο καλά. Είναι ανεπίτρεπτο αυτό, είναι εκδικητικό, μανιώδες, δεν ξέρω πώς να το πω. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το μένος για τη συγκεκριμένη υπάλληλο.

Θα ελέγξουμε με τη νομική μας υπηρεσία αν αυτό που έγινε είναι νόμιμο. Και με το ΣΕΠΕ και όπου αλλού μπορούμε να το ελέγξουμε. Γιατί μόνο τη μία και όχι τις υπόλοιπες τρεις οι οποίες ανήκουν στο ίδρυμα. Εκτός αν ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, δεν το ξέρουμε αυτό. Αντί να δώσουν τα χρωστούμενα, τις απολύουν κι από πάνω. Και δεν ξέρουμε κι αν θα δώσουν και την αποζημίωση που δικαιούνται. Διότι, απ’ ό,τι θυμάμαι, αυτή η συγκεκριμένη υπάλληλος εργάζεται στο ίδρυμα περί τα 24 χρόνια. Αυτήν την ενημέρωση έχω. Μόλις γυρίσω στην Καβάλα θα ερευνήσω πιο διεξοδικά αυτό το θέμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *