«Απολυμάνσεις προτείνονται σε σχολικές μονάδες όπου υπάρχει υποψία κρούσματος» δήλωσε ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, Κώστας Μπαντίκος

Απολυμάνσεις σε ορισμένες σχολικές μονάδες θα πραγματοποιηθούν και στην Καβάλα αλλά και σε όλη της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης λόγω κορωνοϊού. Ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κώστας Μπαντίκος είπε ότι οι απολυμάνσεις θα γίνουν Σαββατοκύριακα για να μην διαταράσσεται η λειτουργία των σχολείων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε σε καθημερινή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ μας δίνει κάθε μέρα τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι απολυμάνσεις προτείνονται σε σχολικές μονάδες όπου υπάρχει υποψία κρούσματος ή προσπάθεια για κατευνασμό υπέρμετρης ανησυχίας γονέων. Είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει Σαββατοκύριακο για να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία των σχολείων η οποία αναστέλλεται με κοινή υπουργική απόφαση, υπουργείων Υγείας και Παιδείας, και έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Συμβαίνει όταν έχουμε κρούσμα ή μαθητή που ήταν σε επαφή με άτομο που είχε κρούσμα. Τότε παίρνεται και η απόφαση. Ήδη ανακοινώνονται αναστολές σε σχολικές μονάδες.

Πάρα πολλοί δήμαρχοι θέλοντας ενδεχομένως είτε να προλάβουν, είτε καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη, προχωρούν σε αποφάσεις κλεισίματος σχολικών μονάδων αυθαίρετα, 2-3 μέρες για να κάνουν την απολύμανση. Κάθε μέρα το υπουργείο που είναι σε επαφή μαζί μας, δίνει τις οδηγίες για το πώς πρέπει να κινούμαστε».

ΤΥΧΕΡΟΙ

Συνέχισε λέγοντας ότι «μέχρι τώρα είμαστε τυχεροί που στην Περιφέρειά μας δεν έχουμε κρούσματα. Αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε. Άρα πρέπει να πάρουμε όλα τα προληπτικά μέτρα της ατομικής υγιεινής και της εγρήγορσης όλου του συστήματός μας όταν αντιληφθούν κάποιο φαινόμενο που θα μας ανησυχήσει. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο της πρόληψης είναι η αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό για δύο εβδομάδες και ισχύει ακόμη η αναστολή εκδρομών στο εξωτερικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *