Αποκαθίστανται σταδιακά οι βλάβες στην ΔΕΥΑΚ, εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής νερού

Άνεμος ανανέωσης επικρατεί στην ΔΕΥΑΚ με την αλλαγή της Διοίκησης με τον νέο πρόεδρο της κ. Χρόνη να επιδιώκει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για καλό κλίμα στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Προχωράμε ενώ οι βλάβες  στο δίκτυο αποκαθίστανται.  Από τις 164 είμαστε στις 75 βλάβες  αυτή την στιγμή, έχουμε δηλαδή παρέμβει και έχουμε 75 βλάβες τρέχουσες. Τα συνεργεία από 4 έγιναν 6, βγήκαν και δουλεύουν καθημερινά και νομίζω ότι θα είμαστε πολύ πιο καλά από εδώ και πέρα.

Προσωπικά δηλώνω αισιόδοξος. Βλέπω ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια και από τα στελέχη και από τους τεχνίτες και νομίζω ότι θα το παλέψουμε.

Οικονομικά προβλήματα βέβαια έχουμε, απλά προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανελαστικές δαπάνες, όπως μισθοδοσίες, δάνεια, τράπεζες και φόρους. Θα αρχίσουμε να δίδουμε χρήματα σε προμηθευτές αλλά γενικά θα παλέψουμε».

Η ΤΙΜΗ ΝΕΡΟΥ

Αναφορικά με την τιμή του νερού τόνισε ότι  «Η ΔΕΥΑΚ έχει εναρμονιστεί στην κοινοτική οδηγία και έχει ψηφισθεί από το Δ.Σ. Καβάλας το 2018 πριν ένα χρόνο περίπου, τα νέα τιμολογιακά μας μέτρα. Τα τέλη προς τη ΔΕΥΑΚ είναι ανταποδοτικά, άρα δεν θα μπορούμε να έχουμε κέρδη. Θα πρέπει δηλαδή να επενδύουμε συνεχώς και το κόστος να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο.

Αν καταφέρουμε θέλουμε να μειώσουμε την τιμή του νερού. Εμείς θα έχουμε εικόνα για την ροή των εσόδων και των εξόδων το πρώτο τρίμηνο του 2020 οπότε τότε θα ξέρουμε αν μπορούμε να μειώσουμε ή να αυξήσουμε την τιμή του νερού.

Ήδη σκεφτόμαστε για αναπροσαρμογές για το κοινωνικό τιμολόγιο. Η τιμή είναι ίδια για αυτούς που έχουν 4,5, 6 παιδιά. Ήδη οι πολύτεκνοι μας κάνουν παράπονα. Δεν μπορεί αυτός που έχει 11 παιδιά να αντιμετωπίζεται το ίδιο με αυτόν που έχει 3 παιδιά. Θα κάνουμε δομικές αλλαγές, θα στρώσουμε πράγματα.

Πρέπει να πέσει το κόστος, να βάλουμε μοτέρ που καίνε λιγότερο ρεύμα, να μην ανεβάζουμε νερό από τον κάμπο του Κρυονερίου στο Λυκόστομο, αυτό καίει ρεύμα. Το μεγαλύτερο κόστος είναι στη ΔΕΗ. Εδώ και ένα μήνα είμαι από το πρωί στη ΔΕΥΑΚ».

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σε ερώτηση αν οι εργασίες που γίνονται στο Ασημακοπούλου χρειάζονται και άδεια από τη ΔΕΥΑΚ τόνισε  ότι «Μα αν δεν πάρουν άδεια από τη ΔΕΥΑΚ πως θα συνδεθούν; Την σύνδεση η ΔΕΥΑΚ θα την κάνει. Όχι ο εργολάβος, Θα φέρει γραμμές μέχρι τους αγωγούς και μετά εμείς θα κάνουμε σύνδεση.

Υπάρχει αίτημα που έγινε πριν από ένα μήνα περίπου, εμείς τους ζητήσαμε κάποια χαρτιά, κάποιες άδειες για να δώσουμε νερό σε νόμιμα κτίσματα. Αλλιώς δεν μπορούμε να τους δώσουμε. Μας έφεραν τα έγγραφα, τα εξετάζουμε, φαίνεται ότι η όλη διαδικασία είναι σύννομη, άρα δεν μπορούμε να μην τους δώσουμε νερό.

Έκαναν μια σύνδεση στην αποχέτευση, εμείς το καταλάβαμε και αυτοί την επόμενη ημέρα επειδή τους το ζητήσαμε, απλά έβγαλαν την σύνδεση που είχαν κάνει. Βγήκε η σύνδεση και η σύνδεση θα γίνει όταν όλα είναι σύννομα. Νέα θα έχουμε από την άλλη εβδομάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *