Απογοητευμένος εμφανίζεται από την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος

Το μεταναστευτικό απασχολεί έντονα και την καβαλιώτικη κοινωνία καθώς  οι πρόσφυγες  στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου αυξάνονται ενώ υπάρχουν και φήμες ότι σε στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών θα μετατραπεί το Αεροδρόμιο  Αμυγδαλεώνα, την ίδια ώρα που σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου….  Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος έκανε σχετικές δηλώσεις, εκφράζοντας την απογοήτευση του για την αντιμετώπιση του προβλήματος…

Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως «Το μεταναστευτικό γενικότερα είναι μια ασύμμετρη απειλή όπως είπε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Και δυστυχώς αυτή είναι και η Αχίλλειος Πτέρνα της Κυβέρνησης. Είναι ντροπή πραγματικά αυτό που γίνεται. Μια χώρα ανίκανη να φυλάξει τουλάχιστον τα χερσαία σύνορα της. Με χιλιάδες καθημερινά να κινούνται, λαθρομετανάστες, οι οποίοι ούτε δηλώνονται πουθενά, ούτε εμφανίζονται πουθενά.

Λαθραία εισέρχονται και λαθραία προσπαθούν να φύγουν. Καθημερινά τα τροχαία ατυχήματα και η Εγνατία Οδός σφύζει από μετανάστες. Έγκλημα αλλά και έγκλημα θα είναι  αν ο Δήμος Καβάλας δεν αντισταθεί στην περαιτέρω υποβάθμισή του με την δημιουργία νέου κέντρου υποδοχής.

Όλο αυτό είναι ενάντια στις εξαγγελίες με το 1% φιλοξενίας προσφύγων ανά πληθυσμό. Έρχονται κρυφά μέσα στη νύχτα και αδειάζουν κόσμο στο Ασημακοπούλου. Εκεί είναι πάνω από 1200 άτομα και αυτό είναι τραγικό. Εδώ και τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν γίνεται διαφορετικά».

ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ

Στο ερώτημα αν βλέπει κάποια πρόθεση από πλευράς δημάρχου κ. Μουριάδη για να αντιδράσει ο Δήμος Καβάλας στην όλη κατάσταση απάντησε ότι «Πρόθεση από τον κ. Μουριάδη δεν φαίνεται να υπάρχει. Δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το Ασημακοπούλου και να πάνε αλλού.  Απλά επειδή όλοι εδώ δεν αντιδρούμε, επειδή όλοι δεχόμαστε τα πάντα, εδώ η Καβάλα θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα φιλοξενίας και υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Καθημερινά νέα κοντέινερ, νέες εγκαταστάσεις. Τι άλλο περιμένουμε για να καταλάβουμε ότι πλέον μας δουλεύουν; Και δεν μιλάμε για πρόσφυγες, αλλά για μετανάστες. Μα αν γίνει και αλλού κέντρο, ένα ακόμη κέντρο το 1% το έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ. Δεν μπορεί η Καβάλα και η Δράμα να πάρει όλο το βάρος, Να αποσυμφορήσουμε τα νησιά αλλά τι θα γίνει; Αν φύγουν από τη Μόρια οι 15 χιλιάδες πρόσφυγες σε ένα μήνα πάλι 10 χιλιάδες θα έχουμε. Αυτό μπορεί να συνεχισθεί;

Η προηγούμενη κυβέρνηση μίλησε για ανοικτά σύνορα. Αλλά ξέραμε τις θέσεις τους. Είναι άθεοι, δεν τους ενδιαφέρει η πατρίδα, το έθνος, η θρησκεία…. Οι σημερινοί κάτι θέλουν να διαφοροποιήσουν αλλά σε γενικές γραμμές δεν μπορούμε να πούμε ότι τελικά δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορα μας.

Υπάρχουν περάσματα άραγε που ο ελληνικός στρατός δεν τα γνωρίζει και περνούν από όπου θέλουν οι μετανάστες. Αυτό και να το λέμε ακόμη είναι ντροπή μεγάλη. Λυπάμαι πάρα πολύ με αυτό που συμβαίνει».

ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ

Ό ίδιος υποστηρίζει ότι όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν στην Ελλάδα έρχονται γιατί μαθαίνουν ότι όλα είναι πληρωμένα και όλες οι φροντίδες τους παρέχονται. «Μέχρι πότε όμως θα έρχονται τα χρήματα από το εξωτερικό. Αν σταματήσουν; Παίρνουν 400 ευρώ από τα ΑΤΜ. Από που έρχονται τα χρήματα αυτά;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο ίδιος εκτιμά ότι όλα γίνονται επειδή η Καβάλα δεν αντιδρά. «Το Ασημακοπούλου μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 4000 άτομα αν γίνουν οι υποδομές. Μας λοιδορούσαν όταν λέγαμε ότι θα έρθουν 1000 άτομα. Τώρα τι γίνεται; Θα έχουμε φαινόμενα άσχημα σύντομα» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *