Απλήρωτες παραμένουν οι σχολικές καθαρίστριες στην Καβάλα

Πρόβλημα υπάρχει με τις σχολικές καθαρίστριες της Καβάλας και για 3 μήνες περίπου αυτές είναι απλήρωτες. Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου Σχολικών Καθαριστριών κ. Φωτεινή Στρουμπούλη δεν ευθύνεται για αυτό ο Δήμος Καβάλας.

Η κ. Στρουμπούλη δήλωσε ότι «δουλεύουμε από 1 Σεπτεμβρίου στα Σχολεία. Κρατήσαμε κι αυτά που ήταν με καθαρίστριες κι αυτά που είχαν μείνει χωρίς καθαρίστριες λόγω του έπρεπε να γίνει προκήρυξη. Μέχρι τώρα είμαστε απλήρωτες, πάμε στον 3ο μήνα σε λίγο. Δεν ευθύνεται ο Δήμος Καβάλας, το ξεκαθαρίζω. Τα λεφτά μας δεν έχουν έρθει από Αθήνα. Το θέμα είναι ότι πάντα έτσι γινόταν. Ο Δήμος Καβάλας έβαζε πλάτη και πληρωνόμασταν κανονικά κάθε μήνα κι όταν ερχόντουσαν τα λεφτά μας επιστρέφανε στο ταμείο. Αυτό δεν έχει γίνει ως τώρα. Κάναμε μια συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη ο οποίος έχει όλη την καλή διάθεση να πληρώσει. Καθυστερήσαμε βέβαια σε πολλά πράγματα και λόγω της διευκρινιστικής από την Αθήνα που ήρθε πολύ αργά.

Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα βάλει δύο μισθούς στις 10 Νοεμβρίου. Δεν το ξέρω αν τελικά θα το κατορθώσει. Είναι οι ημερομηνίες πληρωμής είναι στις 10 και στις 27 του μηνός. Συνήθως πληρωνόμασταν 27 κάθε μήνα, δεν είχαμε πρόβλημα. Τώρα είναι και η αρχή, είναι και οι καθυστερήσεις, είπε ότι θα δώσει δύο μισθούς. Δεν ξέρω αν αυτό θα ισχύσει».

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ

Για την πρόσληψη των σχολικών τροχονόμων και αν επιλέχθηκαν αξιοκρατικά είπε ότι «εκεί εμπλέκομαι σε μία περίπτωση στην οποία η σχολική τροχονόμος η οποία ξαφνικά έμεινε μονογονεϊκή οικογένεια με 2 παιδιά στο ενοίκιο, η προηγούμενη διοίκηση προσπαθήσαμε να είναι και σύμφωνα με το νόμο. Ήταν σχολική καθαρίστρια και φέτος δεν την πήραν. Είναι 13 χρόνια καθαρίστρια και δύο χρόνια πριν ήταν σχολική τροχονόμος. Ζήτησα από τον διευθυντή του σχολείου και από τον πρόεδρο και τη Σχολική Επιτροπή να κοιτάξουν λίγο το θέμα αυτό. Όταν οι αιτήσεις είναι παραπάνω από τις θέσεις ζητούνται κι άλλα κριτήρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ζητήθηκαν κριτήρια, επιλέχθηκαν δύο άτομα. Η κοπέλα που έχει έννομο συμφέρον έκανε ένσταση όπως είχε το δικαίωμα. Η σχολική επιτροπή απεφάνθη ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της να κρίνει την ένσταση πλην του αντιδημάρχου κ. Απόστολου Μουμτσάκη ο οποίος είπε ότι «εγώ δεν συμφωνώ». Για την ένσταση έπρεπε να συνεννοηθούν ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας που είναι και μέλος της σχολικής επιτροπής με τον διευθυντή και την πρόεδρο του συλλόγου. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις κάνει ένσταση για οποιονδήποτε λόγο που αφορά εργασιακή σχέση και να χρονοτριβεί, εδώ και 1,5 μήνα. Έπρεπε να προσκομίσουν και τα οικονομικά τους κριτήρια αλλά το μόνο που προσκόμισαν τα κορίτσια ήταν μία αίτηση και μία βεβαίωση προϋπηρεσίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *