Απαντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου στον δήμαρχο Νέστου Β. Τσομπανόπουλο για τις πλημμύρες

Μεγάλη είναι η κριτική του Δήμου Νέστου για την στάση της Περιφέρειας στις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τους..

Απαντήσεις στον δήμαρχο Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, σχετικά με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο δήμος του έμεινε να παλεύει μόνος με τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, έδωσε χθες  στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην αρχή των δηλώσεών του, όφειλε να απαντήσει στο «κατηγορητήριο» του δημάρχου Νέστου, που στρεφόταν κατά της Περιφέρειας και της Π.Ε. Καβάλας.

«Μας καταλόγισε ότι είμασταν απόντες. Ότι φωτογραφηθήκαμε και φύγαμε. Είναι ανεπίτρεπτο να λέει ότι δεν βοηθήσαμε κι ότι έμειναν εντελώς μόνοι», δήλωσε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος πλαισιωνόταν από τους Σ. Κιβράκη, Θ. Καραβά και Λ. Καστανά.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Ο κ. Μαρκόπουλος  αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό των όσων συνέβησαν τη βραδιά της μεγάλης πλημμύρας, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο αίτημα που δέχτηκε η αντιπεριφέρεια ήταν να κηρυχθεί ο Δήμος Νέστου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ανταποκριθήκαμε αμέσως, όπως θα κάναμε σε κάθε τέτοια περίπτωση. Δεν μας ζητήθηκε καμιά άλλη συνδρομή. Κανένα αίτημα», επισήμανε σχετικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην δράση της Π.Ε. Καβάλας που με μηχανήματα έσπευσε στο κυριότερο αντιπλημμυρικό έργο, τη διώρυγα Τ1, ώστε αυτή να αποφορτιστεί και να υποχωρήσουν τα νερά.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ

Επίσης υπήρξε βοήθεια σε όσους ιδιώτες τη ζήτησαν, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των ΤΟΕΒ.

«Η κριτική είναι εύκολη και δωρεάν. Το να προσπαθείς να μεταθέσεις τις ευθύνες σου ή να μεγαλοποιείς ό,τι έκανες είναι άλλο», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια μίλησε για την επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ την Πέμπτη (5/7) στον δήμο Νέστου, όπου θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη στην Ε.Α.Σ. στη Χρυσούπολη, από τον οποίο θα ζητηθεί να υπάρξουν αποζημιώσεις σε εύλογο χρόνο για τις ζημιές που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης αναφέρθηκε στα όσα αντιμετώπισε η υπηρεσία του στις πλημμύρες του Νέστου, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Παράλληλα, είπε ότι δέχτηκε και αντιδράσεις από τους πολίτες, τις οποίες χαρακτήρισε δικαιολογημένες, εξαιτίας της απόγνωσής τους, ενώ επισήμανε ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για όσα συνέβησαν, αφού η υπηρεσία του συντονίζει και μόνο σε τέτοιες καταστάσεις.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ο προϊστάμενος της Λεωνίδας Καστανάς είπε ότι οι πληγέντες αγρότες μπορούν μέχρι τις 17 Ιουλίου να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν, ενώ παρατήρησε ότι ως τώρα η προσέλευση για να δηλωθούν ζημιές είναι σχετικά μικρή.

ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Τέλος, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, κ. Θωμάς Καραβάς μίλησε για τις ενέργειες εκ μέρους της υπηρεσίας του να διαχειριστούν τις ζημιές και τα προβλήματα που προέκυψαν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του μεγαλύτερου μέρους της Π.Ε., ενώ τόνισε ότι σχετικά γρήγορα επετεύχθη η πτώση της στάθμης των υδάτων, στα σημεία όπου έδρασαν τα μηχανήματα της Π.Ε. Καβάλας.

«Βοηθήσαμε όπου μας ζητήθηκε και μάλιστα με το παραπάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Καραβάς.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *